Кампания под наслов „Да "хигиенизираме" политиката!“ се провежда днес в Бургас. Организатор на необичайната инициатива е кандидатът за общински съветник от листата на СЕК Бисер Русимов, който е разпънал шатра на централния площад „Тройката“.

„Тазгодишната предизборна борба е изключително оспорвана и се води черна кампания, в която всеки плюе срещу всеки. Аз искам да се акцентира поне за ден и върху доброто, което се върши“ – сподели пред Gramofona.com авторът на инициативата.

Русимов е решен да налага подобни положителни практики и в местния парламент, когато влезе в него. „Като част от Организацията за закрила на българските граждани в продължение на 5 години работим в името на обществото абсолютно безкористно. Така реших да се кача една стъпка по-нагоре, защото смятам, че това е мое призвание“ – мотивира решението си да участва в местните избори Бисер Русимов.

За хората, които ще минат през шатрата на „Тройката“, Русимов е приготвил символични подаръчета – шишенца с шампоан за хигиенизиране, както и туба с вода – за измиване от негативното в политиката. Той се надява призивът му да достигне и до останалите участници в изборите, защото, въпреки че са конкуренти, трябва да имат уважение помежду си.