Бургазлии,

Как сте?

Виждате ли тези…наши „съграждани“ по улиците на родния ни град?

Харесват ли ви?

Правите се, че не ги виждате? Повдигате рамене и си казвате „Какво пък толкова, някакви цигани ровят из кофите за боклук и скитат по улиците“

Избирате по-лесния начин. Не ги виждате или се преструвате, че не ги виждате.

Бургазлии,

Докато вие спите, обратното броене вече е започнало.

Сигурно сте чували за незаконното строителство. Не, не за онова върху дюните по нашите плажове. Говоря ви за копторите, бараките и изтърбушените къщи в циганските гета, където на един адрес, ако изобщо има адрес се прескачат …десетки, стотици или кой знае колко хора.

И докато от време на време през изминалите дванадесет години управление на сегашната общинска администрация в Бургас се събаряха по няколко къщи, на тяхно място изникваха нови и нови.

Вижте тези къщи. Това са техните обитатели.

Бургазлии, ще ви кажа какво ще се случи през следващите дванадесет години, ако продължавате да спите и да правите все един и същ избор.

Тези ваши „съграждани“, защото аз отказвам да ги приема за мои и смятам, че са ваши, вече няма да бъдат по един или по двама, а десетки и стотици по улиците на нашия град. Умножете всичко по дванадесет и ще получите …кошмар.

Защото жителите на незаконните коптори в гетото имат само права, а вие имате само задължения.

И не е далече денят, когато те ще ви залеят като скакалци…

Тогава Господ да ви е на помощ.

Затова помогнете си сами, за да ви помогне и Господ.

Ако ми се доверите и ме изберете за ваш общински съветник, аз ще настоявам да стартира истинска процедура по отчуждаване на незаконните постройки в циганските гета, а не смешни имитации и медийни акции.

В рамките на една година тези коптори могат да бъдат изринати. Ако вие го поискате.

Бургазлии! 27 октомври е денят, когато съдбата ви дава шанс да се събудите.

Не го проспивайте

С уважение и с тревога:

Бисер Русимов