Кандидатът за кмет на община Несебър от ПП ГЕРБ Атанас Терзиев отчита като грешка факта, че е премълчавал месеци наред много нередности в морската община. Пред Грамофона нюз той бе категоричен, че няма как да е доволен от резултата, който постигна на местните избори. В неделя за него гласуваха 4 888 души.  

„Всички знаят как се спечелиха изборите от моя опонент в Несебър и под какъв натиск бяха местните хора. Грешка бе, че не бих камбаната по-рано, за да дам гласност за всичко, което се случваше тук”, коментира Атанас Терзиев.

Той решил да запази мълчание и да не обявява пред обществеността как местните били заплашвани да гласуват за спечелилия изборите Николай Димитров. Терзиев не говорил и за да не се нагнетява обстановката преди и в разгара на предизборната кампания.

Той не пожела да коментира как според него оттук нататък ще работи Общината, при положение, че кметът и четирима съветника са в ареста.

„Нека оставим този въпрос без отговор засега. И без това в Несебър е доста напрегнато”, допълни Терзиев.

В новия общински съвет влизат трима съветника от ГЕРБ. Техният брой бе същият и на предишните избори през 2015 година. „Мандатите са същите, но вдигнахме резултатите”, каза още Терзиев.

Той бе категоричен, че макар и да не е кмет, ще продължи да работи изключително активно за развитието на община Несебър и несебърлии.

„Няма да се откажа от това в града да има Колеж по туризъм, да развиваме с пълна сила този отрасъл. Проектите, които представихме в нашата програма, ще бъдат реализирани”, обеща на несебърлии Атанас Терзиев.