„Управлението на Несебър е застинало в далечното минало. Има райони, които са в окаяно състояние, а искаме да привличаме в тях туристи. Жителите на общината го виждат и искат промяна. Напълно подготвен съм да направя важните крачки за да я осъществя. Знам точно какво е нужно да се направи, за да могат жителите на нашата община да живеят по-добре и да привличаме дългосрочно туристи“, каза кандидатът за кмет на Несебър - Атанас Терзиев.

Той е подготвил и вече работи по проекти, свързани с приоритетни проблеми на общината като образование, реклама на града като туристическа дестинация, пътната и спортна инфраструктура, адекватни на нуждите на Несебър административни дейности и бизнес климат.

„Програмата ми като кандидат за кмет на Несебър е базирана преди всичко на нуждите на гражданите, на икономическото развитие и облекчения за бизнеса. Важна част от всичко това е решаване на проблема с трафика и възможностите за удобен транспорт и паркиране на самите жители“, каза Атанас Терзиев. 

Сред важните акценти в програмата му, които вече са в развитие е създаването на най-големия център за кадри в туризма, който впоследствие ще бъде преобразуван във филиал на Висшето училище по мениджмънт - Варна. „Най-логично е център за обучение на висши и базисни кадри в туризма да бъде разкрит в Несебър.

Тук е най-голямата леглова база в страната. Имам споразумение с ръководството на университета и стартираме прием от есента на 2020 г.. В процес на подготовка е и базата, която ще отговаря на всички световни изисквания за обучение в сектора. Успоредно с това, започнах реализацията на проект за популяризиране на Несебър като дестинация“, поясни Терзиев.

Неговата цел е да има по-добри условия за жителите на общината, които развиват търговия и предлагат услуги. Те плащат данъци и такси, а не могат да усетят подкрепата на Общината. „Голяма част от тези средства, които отиват в местната хазна, трябва да бъдат инвестирани за облекчения на бизнеса като инфраструктура, реклама, мерки за задържане на работниците“, допълни кандидатът за кмет.

Като спортист и част от местната власт, Терзиев предвижда устойчиво развитие на спортния туризъм и вече е провел поредица от разговори с мениджъри на големи отбори от различни спортни дисциплини, които имат готовност да ползват база за подготовка извън сезон.

За Атанас Терзиев обаче е най-важно да получи доверието на своите съграждани. „Имам пълната подкрепа на хората, които ме познават и не бих ги подвел. Целите и идеите за развитието на Община Несебър са ясни и през следващите седмици ще запозная съгражданите си с всяка една от тях в детайли и ще чуя мнението им".

Атанас Терзиев получи убедителна политическа  подкрепа като кандидат за кмет на Несебър. Близките му, членовете на мотообщността и съотборниците му във футбола също са сигурни, че той е човекът, който успешно би се справил с управлението на Общината.

Атанас Терзиев обаче е категоричен, че никога не би говорил за политика, там където хората се събират по други убеждения. Вярва, че неговите съграждани са достатъчно разумни хора и знаят какво е необходимо да се случи за по-доброто бъдеще на Несебър, без маркиране на проблемите, а с действия.