Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев пое ангажимент при спечелване на изборите да възстанови отнетите правомощия на кметовете на кметства, за да могат да решават проблемите на местните жители.

 „През последните два мандата общинският кмет в Несебър Николай Димитров отне правомощията на кметовете на кметства, концентрира властта и бюджета на цялата община в свои ръце. Така кметовете на съставните селища гр. Св. Влас, гр. Обзор, с. Равда, с. Тънково и други се оказаха с права на наместници“, така описва ситуацията Атанас Терзиев. Някой от кметовете се оплакали, че бюджетът също е централизиран и не могат един молив и тефтер да закупят без позволение. Същевременно жителите имат нужда от различни услуги, които така стават недостъпни за тях или отнемат много повече време.

„Кметовете на кметства са законно избрани от гражданите. Те са легитимните управители на съответното населено място. Те трябва да имат делегирани бюджети, за да си вършат работата. Ако не се справят, пак гражданите ще решат съдбата им на избори“, казва Терзиев. За това се ангажира да осигури и делегирани бюджети на кметствата.

Това е само част от административната реформа, която предлага Атанас Терзиев. Друга негова идея е да се назначат административни директори на Стария град и Слънчев бряг, с ранг на заместник-кметове към Община Несебър. „Те ще ръководят проектите на своя територия и ще са в постоянен контакт с жителите на съответното място“, пояснява Терзиев. Според него Специалният статут на Стария град в Несебър и натрупаните през годините проблеми в Слънчев бряг изискват такъв индивидуален подход.