От коалиция „Ние, гражданите” заявиха сериозна заявка да са втора политическа сила в бъдещия местен парламент на Бургас. Кандидатите за общински съветници предлагат амбициозна програма за развитието на града и решения за справянето с редица проблеми. Според местните политици в Бургас е крайно време да се изгради общински стадион в най-големия комплекс „Меден рудник”.

От „Ние, гражданите” са категорични, че сред петте основни проблема в морския град е липсата на паркинги в комплексите. Бъдещите планове на кандидатите за съветници са изграждане на втори етаж на паркинга до Трета поликлиника, както и отпадане на разширения вариант на синята зона, която да остане само в центъра на града.

Бургаските политици ще поискат в бъдеще в града да се построи леко метро, което да свързва  Идеята на представителите на „Ние, гражданите” не е отсега, а от няколко години. Те прогнозират, че ако тя получи одобрение от хората и институциите, може да бъде финансирана с европари.

Веднага след изборите от местната коалиция ще поискат всички политици от новия Общински съвет да подкрепят предложението им. За целта ще бъде свикана кръгла маса със специалисти, които да дадат идеи откъде точно да мине трасето на проекта.

Сред другите важни идеи на политиците са проектиране на статуя на бургаския символ „Св. Николай Чудотворец” и неделен пазар на дребните производители, които да могат да продават продукцията си.

От коалиция „Ние, гражданите” са убедени, че Бургас трябва да се превърне в умен град, с умни политици и умни решения.

„Бургас трябва да стане по-зелен град и да има силна местна икономика”, категорични са от „Ние, гражданите”.

Водач на листата за общински съветници е бизнесменът Бенчо Бенчев.

Коалиция „Ние, гражданите” е под № 68 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!