„В България превърнахме изборите в нещо страшно. Тук сме като на война. Като областен председател на АБВ аз обикалям региона и навсякъде се сблъсквам с едно нещо – страх. Страх е сковал хората да гласуват срещу управляващите. Тук съм, за да кажем заедно не на страха.“ Това заяви на среща в Средец областният председател на ПП АБВ Антон Коджабашев. В последния ден от предизборната кампания той и президентът Георги Първанов са на обиколка в региона. В Средец АБВ има собствена листа за общински съветници, а неин водач е Петър Заберски. Кандидат-кметът, който от партията подкрепят е Иван Кичев от БСП.

„Тук се обединяваме БСП и АБВ в едно. Подкрепяме Иван Кичев, с който ни свързват много неща. Дошли сме с открити лица, защото в Средец се случват нелицеприятни неща“, коментира още Коджабашев.

Своята подкрепа към кандидата за кмета Иван Кичев изрази и водачът на листата на АБВ за Средец Петър Заберски. „Това е ценен човек, на който може да се има доверие. Аз приемам изборите като една спортна битка. Участвал съм в много спортни битки, но такива удари под кръста дори и боксьорите не са получавали. Гласувайте с №14 за общински съветници и с №67 за кандидат-кмет на Средец“, призова Заберски.

Президентът Георги Първанов гарантира безусловната си подкрепа за Иван Кичев и съветниците на АБВ в Средец.

„Тук съм да изразя подкрепата си към нашата листа, начело с Петьо, към цялата активност на АБВ в региона и да изразя нашата подкрепа и към нашия кандидат Иван Кичев, защото той е и наш. В негово лице виждам солидния и истински мъж, от който имаме нужда в политиката“, коментира пред множеството Георги Първанов.

„В неделя изборът е за по-добрия кмет, за по-добрия стопанин на общината. Аз мога да поема личната гаранция, че ще бъда застъпник и на кмета Иван Кичев, и на общинските съветници от АБВ. Мога да говоря както с Борисов, така и с левицата и дори и с „Атака“. Ако трябва да се реши един проблем, отиваме заедно и чукаме на вратите, за да спечелим проектите, които трябва да се реализират“, допълни Георги Първанов. Според него Средец не е лесна община, но и АБВ, и Иван Кичев имат силите и потенциала да я Променят.

„На национално ниво БСП и АБВ имат различния, но на местно ниво надделяха разумът и единомислието. Излизаме обединени срещу един коварен противник, който наложи политика на всяване на страх. Аз вярвам във вашия здрав разум. Вярвам, че ще преодолеете страха и ща направите по-добрия избор“, коментира по време на срещата и Иван Кичев.

На предстоящите местни избори ПП АБВ е под №14 в бюлетината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!