АБВ-Бургас обяви, че ще подкрепи кмета на Карнобат за нов мандат. Пред журналисти областният лидер на партията Антон Коджабашев припомни, че от формацията на Румен Петков се обединиха около фигурата на Георги Димитров и на предишните кметски избори.

Преди четири години Димитров спечели, явявайки се от коалиция „Левицата”. Заради добрата си работа тогава, лично основателят на АБВ Георги Първанов похвали настоящия градоначалник.От центъра на Карнобат, в разгара на предизборната кампания през 2015 година, президентът обяви: „Димитров е кмет на всички граждани, на Карнобат и Общината, без разлика от етнос, религия, възраст”.

Само преди месец Димитров съобщи, че администрацията му подготвя нов проект за подмяна на осветителните тела, който ще обхване Карнобат и двете най-големи населени места в общината – Екзарх Антимово и Кликач.

Попитан дали оставя реализацията на проекта за нов мандат, Димитров отговори така: „Какво означава за нов мандат? Работим, кандидатстваме! Работата с реализирането на проектите не се мери в мандати. Мандатите са за хората, а проектите са за гражданите и за общината”, отсече Георги Димитров.

Той все още не е обявил официално дали ще се бори за четвърти мандат.