Единственият син на шефа на „Роснефт“ Игор Сечин – Иван е починал, съобщават руски медии. Отбелязва се, че 35-годишният мъж е издъхнал преди дни, а официална информация за смъртта му няма и до момента. За кончината на Иван Сечин съобщи бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин.

В нощта на 4 срещу 5 февруари на младия мъж му прилошало, започнал да се задъхва и изгубил съзнание. Извиканата на място линейка обаче се забавила с близо час и половина, а медиците само констатирали смъртта на Иван  Сечин. Първоначалната версия е, че той е починал от тромб. Телеграм каналът ВЧК-ОГПУ съобщава, че Игор Сечин е забранил да се прави официално разследване за смъртта на сина му и е поверил това на своята служба по безопасност.

35-годишният Иван Сечин започва работа в „Роснефт“ през 2014 година. На 25 години е награден с орден „За заслуги пред Отечеството“ втора степен. Медалът му е връчен заради „големия принос в развитието на горивно-енергийния комплекс и многогодишен добросъвестен труд“. През 2021 година Иван Сечин е декларирал доход от 61,8 млн. рубли.

63-годишният шеф на „Роснефт“ има три деца. Дъщеря Инга и синът Иван, които са от първия му брак и още една дъщеря Варвара, която е от втория му брак.

 

Източник: The Moscow Time