Скандалният милионер Джефри Епстайн се е самоубил в килията си, съобщават световните информационни агенции. Епстайн беше задържан през юни по обвинение в сексуална експлоатация на деца.

Обвинението твърди, че той е правил секс с непълнолетни, включително и с момичета на по 14 години. Срещу него имаше и обвинение в трафик, а разследващите смятат, че Епстайн е имал цяла мрежа за доставката на „свежа плът“. За пристрастрията на 66-годишния магнат се носят легенди от години.

Това не е първото разследване срещу него. Миналия месец Епстайн беше открит в безпомощно състояние в килията си. Смята се, тогава е направил първия си опит за самоубийство. Според други версии той е бил нападнат. В момента ФБР разследва смъртта на Епстайн.

Той е трябвало да бъде под особен надзор, а вечер да бъде проверяван през 30 минути заради първия му опит за самоубийство. Това обаче не се е случило. Епстайн е открит да виси в килията си вчера сутринта. Според мнението на някои медии, затворническите власти са оставили магната да сложи край на живота си.

Според кмета на Ню Йорк Бил де Блазио, смъртта му е много удобна и трябва да се проведе щателно разследване. Джефри Епстайн беше близък приятел не само на президента Доналд Тръмп, но и на редица високопоставени и богати хора по целия свят.

„Това, което много от нас искат да знаят, е какво знаеше той“, коментира де Блазио и допълва „Колко други милионери и милиардери са били част от незаконната му дейност? Тази информация не е умряла с Джефри Епстайн и това трябва да се разследва.“

 

Източник: DailyMail;BBC