Съседи извикаха полиция в дома на Борис Джонсън заради шумен семеен скандал, съобщава The Guardian. Бившият кмет на Лондон и претендент за поста министър-председател живее с приятелката си Кари Симъндс в Южен Лондон.

В ранните часове на петък съседите били събудени от писъци, викове и блъскане. Съсед, който се обадил на полицията твърди, че в един момент е чул как Кари Симъндс казва на Борис Джонсън да слезе от нея и да напусне апартамента.

Мъжът почукал на вратата на шумните си комшии, но никой не му отворил и той извикал полиция. На място се отзовали два патрула, които разговаряли с Борис Джонсън и приятелката му и си тръгнали.

Първоначално от лондонската полиция са отрекли да има такъв инцидент. Едва след като журналисти посочили номерата на полицейските автомобили е последвало официално потвърждение.

„В 00:24 часа, петък, 21 юни, полицията получи обаждане от местен жител. Той беше загрижен за благополучието на съседката си. Полиция пристигна на място и говори с всички обитатели на адреса, които са в безопасност. Не е имало никакви нарушения или опасения, които да накарат полицаите да предприемат някакви действия“, се казва в официалното изявление.

От пресслужбата на Борис Джонсън не коментират темата.