Две самолетни катастрофи отнеха живота на общо 15 души през изминалата нощ.

Италиански военен самолет се разби в автомобил по време на тренировъчен полет край Торино. При инцидента е загинало 5-годишно момиче, а пилотът е оцелял по чудо, предаде Ройтерс.

Самолетът е бил част от „Фрече Триколори“ - националният акробатичен патрул на Военната авиация на Италия.

Агенция АГИ съобщи, че 9-годишният брат на жертвата е тежко ранен. Няма опасност за живота на двамата родители и пилота.

При самолетна катастрофа в северния бразилски щат Амазонас загинаха 14 души, предаде Ройтерс, като се позова на губернатора на щата Уилсън Лима.

Самолетът се е разбил в провинция Барселос, на около 400 км от щатската столица Манаус.

„Изразявам дълбокото си съжаление за смъртта на 12-имата пътници и на двамата членове на екипажа, загинали при самолетната катастрофа в Барселос в събота. Екипите ни работят, за да окажат необходимата помощ. Съчувствието ми и молитвите ми са със семействата и приятелите на загиналите“, заяви Уилсън Лима в социалната платформа „Екс“, известна до неотдавна като „Туитър“.

Авиокомпанията „Манаус Аеротакси“ публикува изявление, с което потвърждава, че е имало катастрофа и че във връзка с нея тече разследване, но в изявлението не споменава за смъртни случаи и ранени.

В някои бразилски медии се появиха информации, че сред загиналите има американски граждани. Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди достоверността на тези информации.

Източник: БТА