Американски военен самолет пропусна пистата при кацане и падна в залив край Хавайските острови. Инцидентът се е случил вчера, никой от пътуващите на борда не е пострадал, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на въоръжените сили на САЩ.

Самолет П-8A "Посейдон" е пропуснал пистата в базата на американската морска пехота в залива Канеохе. Военният обект се намира на около 16 километра от град Хонолулу на остров Оаху.

След падането си машината частично остава потопена в плитките води на залива. Всички девет души на борда са се стигнали до брега.

Самолетите П-8A са предназначени за разузнавателни мисии и често биват използвани за издирване на подводници. Те се произвеждат от американската компания "Боинг" и имат много общи части с нейните пътнически самолети 737.

Няма информация колко време самолетът ще остане във водите край Хавайските острови. Местните жители обаче са загрижени за въздействието върху околната среда.

„Много се радвам, че всички оцеляха в катастрофата. Но мисля, че някой трябва да погледне и въздействието, което самолетът оказва върху нашия морски живот. Има реактивен дим, антифриз и други токсини“, коментира местният жител на Кахалуу Джони Кайна.

Кадри с падналия самолет се разпространяват в социалните мрежи.

Източник: https://btvnovinite.bg/