Най-малко шест души загинаха при наводнения в департамента Од, Южна Франция, след поройни валежи през изминалата нощ, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Префектът на департамента Ален Терион каза, че на помощ на хората, останали блокирани от водите по покривите на къщите си, са изпратени шест хеликоптера, но лошото време затруднява спасителната операция.

Хеликоптерите на гражданска защита са чакали края на пороите, за да могат да започнат спасителните операции, заяви пред телевизия Бе Ем Еф префектът на Од Ален Тирион.

"Има хора, останали блокирани на покривите на домовете си. Ще използваме хеликоптери, за да ги евакуираме, защото не можем да стигнем до тях с лодки заради течението", посочи Тирион.

Очаква се нивото на водата в района да се покачи, тъй като според метеорологичните прогнози ще продължи да вали почти до обяд. Училищата в Од няма да работят, а на жителите им бе наредено да не излизат от домовете си.

Националната метеорологична служба обяви в Од червен код, предаде ТАСС. Много пътища са наводнени, а до други няма достъп заради паднали дървета.

 

Източник: Дарик

Снимка: Днес