Пътнически самолет Боинг 738, собственост на дубайската компания "Флай Дубай" (Fly Dubai), се разби при заход за кацане на летището в руския град Ростов на Дон.

На борда му е имало общо 62 души - 55 пътници и седемчленен екипаж, уточни регионалното представителство на министерството на извънредните ситуации в Рязан. Всички са загинали.

Правителствената пресслужба на Дубай съобщи националността на загиналите. По дубайски данни жертвите са 44 руснаци, 8 украинци, двама индийци и един узбекистанец.

Обединените арабски емирства, част от които е Дубай, изразяват искрените си съболезнования на семействата на жертвите, на руското правителство и руския народ, се казва в съобщението на правителствената пресслужба на Дубай.

Консулът на Украйна в Ростов на Дон каза, че по предварителна информация, която се уточнява, в самолета е имало осем украински граждани. Самолетът е пристигал от Дубай.

Сред възможните причини за разбиването на самолета са лошите метеорологични условия или възможна пилотска грешка, съобщиха източни от правоохранителните органи.

Източник:Vesti.bg

Снимка: Днес.бг