Пътнически самолет с над 50 души на борда изчезна, след като излетя от столицата на Индонезия, Джакарта. Няма чуждестранни граждани на изчезналия самолет, съобщиха от министерството на външните работи.

Контактът с Боинг 737-500 на нискобюджетна компания е изгубен на път към град Понтианак в Индонезия  - столица на провинция Западен Калимантан. На борда са пътували 56 пътници, в това число и 10 деца, както и 6-членен екипаж, съобщават местните власти.

В момента на излитането на самолета времето е било дъждовно. Според сайт за следене на полети самолетът е изгубил височина от 3000 метра за по-малко от минута.

От индонезийското министерство на транспорта обявиха, че е в хода издирвателна и спасителна операция. Полетът от Джакарта до Понтианак трае 90 минути.

Местната телевизия Компас съобщи, че местни рибари са открили предполагаеми останки от самолета недалеч от островите край брега  на Джакарта. Все още не може да бъде потвърдено, че самолетът се е разбил.

Летателният апарат е на 27 години, а нискобюджетната компания, която го оперира няма отчетени пропуски в мерките за безопасност до този момент. 

Няма чуждестранни граждани на самолета, съобщиха от МВнР в София. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с външното министерство на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията.

Източник : БНР