Мъж уби 26 души, десетки са ранени след безразборна стрелба в баптистка църква в  Съдърланд Спрингс в американския щат Тексас. Жертвите са на възраст от 5 до 72 години, предаде offnews, позовавайки се на световните информационни агенции. Нападателят е бил с черна военна униформа и предпазна жилетка, стрелял е с пушка. Сред убитите е и 14-годишната дъщеря на пастора. 

Свидетели описват стрелеца като бял мъж, който се опитал да избяга с автомобил, но е катастрофирал близо до границата на съседния окръг Гуадалупе и е намерен мъртъв в колата.

Според информация от правоохранителните органи нападателят е Девин Патрик Кели на 26 години.

Президентът Доналд Тръмп, който е на посещение в Япония, заяви, че следи ситуацията.

В социалните мрежи се появи информация, че човек на име Девън Патрик Кели е живял в Ню Браунфелс, Тексас, на около 56 километра северно от Съдърланд Спрингс.

Американските военновъздушни сили заявиха, че Кели е служил в отдела за логистика на военновъздушната база Holloman в Ню Мексико от 2010 г. до освобождаването му. През 2012 г. е бил изправен пред Военен съд, защото упражнявал насилие над жена си и детето си. Признат е за виновен и лежал една година в затвора, но не си взел поука и две години по-късно е бил дисциплинарно уволнен поради системно лошо поведение.

От българското посолство във Вашингтон съобщиха, че няма данни за пострадали българи.

Снимка: offnews