Вледеняваща кръвта история, достойна за хорър филм се разигра край бреговете на Филипините, съобщават световните информационни агенции. Местни рибари откриха на 40 мили от брега яхта със счупена мачта. Качвайки се на борда, рибарите открили мумията на капитана на плавателния съд.

Съдейки по позата му, той най-вероятно е получил сърдечен пристъп и е издъхнал неочаквано. Капитанът е открит седнал на бюро, а до него е радиотелефонът, сякаш е искал да се свърже със спасителите. Установено е, че мумифицираното тяло е на немския пътешественик Манфред Байоарт.

В личните му вещи е открито и писмо до починалата му бивша жена. Знае се, че двамата заедно са пътешествали до развода им през 2008 год. Съпругата Клаудия пък е починала през 2010 год. За последен път близки на Манфред Байоарт са имали връзка с него преди година. Тогава той поздравил свой приятел за рождения му ден във Фейсбук.

Манфред Байоарт има дъщеря, която е капитан на кораб. На този етап разследващите смятат, че става въпрос за естествена смърт. На борда на яхтата не са открити следи от други хора, нито оръжие. Тялото на Манфред се е мумифицирало благодарение на горещия и сух климат и соления въздух. Мореплавателят не обичал хладното време и за това предпочитал да плава в топли води. Любимата му дестинация била остров Мартиника в Карибско море.

 

 

Снимка:  Barobo Police Station; DailyMail