Лъв, избягал от местен цирк в близост до италианската столица Рим, е бил заловен снощи, след като в продължение на часове е обикалял из улиците на крайбрежния град Ладисполи, предаде Франс прес.

Кметът на града на Тиренско море с население от над 40 000 души Алесандро Грандо бе призовал местните жители да не напускат домовете си, докато полицията и служителите на цирка се опитват да заловят хищника.

Видеклипове, публикувани от италиански медии, чиято достоверност АФП не е успяла да провери, показват как възрастен лъв се разхожда из пусти градски улици по тъмно. В 21:30 местно време (22:30 ч. българско), повече от пет часа след първия си призив за повишено внимание към гражданите на Ладисполи, кметът Грандо ги е уверил на личната си страница в социалната мрежа „Фейсбук“, че лъвът е бил „заловен и упоен“.

„Сега за него се грижи персоналът на цирка“, написа Грандо, като благодари на аварийните служби и на доброволците, които са са помогнали в „тези часове на голяма тревога“. Кметът на Ладисполи изразява надежда, че осведомеността на обществото може да допринесе „най-накрая да се сложи край на експлоатацията на животните“.

Източник: БТА