Автомобил се вряза сред хората на коледен парад в град Уокеша, щата Уисконсин. Полицията съобщи, че има няколко смъртни случая, а поне 20 души са ранени, съобщи местният филиал на телевизионната компания CBS, предаде БГНЕС.
 
"Около 16:39 ч. (01:39 ч. българско време) червен джип блъсна участниците на коледния парад", заяви местният началник на полицията Дан Томпсън, чието изказване беше излъчено от американските телевизии и добави: "Повече от 20 души бяха ранени при инцидента." 
 
"Опасността вече е отминала", отбеляза Томпсън, но не потвърди дали в резултат на инцидента има жертви.
 
Според началника на полицейското управление в Уокеша служителите на реда имат данни за автомобила, за който се твърди, че е предизвикал инцидента и е избягал от местопроизшествието. Успели са да задържат и "лице, представляващо интерес за разследването".
 
По-рано телевизия CBS съобщи, позовавайки се на свой източник, че на мястото на произшествието са били произведени изстрели, след като автомобилът се е врязал в хората. Медиите отбелязват, че шофьорът вероятно е избягал от местопрестъплението. Зрителите и участниците в парада са евакуирани.
 
Кметът на града Шон Райли заяви, че това е "травмиращ" момент за града. "Сърцето ми е с всички, които са засегнати от този безсмислен акт", каза той на пресконференция.
 
Свидетелка на трагедията разказа пред телевизионния канал Fox6, че колата е ударила танцова група от момичета на възраст между 9 и 15 години.
 
От Белия дом заявиха, че "следят отблизо" ситуацията в Уокеша, каза официален представител, и че е предложена подкрепа "при необходимост" на щатските и местните власти.

Източник: Днес.бг

Снимка: Pixabay