Круизен кораб се удари в кей и в туристическо корабче във Венеция и при инцидента бяха ранени четирима души, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сблъсъкът станал в канала Джудека, разделящ Венеция от остров Джудека. Круизният кораб MSC Opera изгубил контрол и се блъснал в кея в района на Сан Базилио-Дзатере, като предизвикал истинска паника сред хората на кея. После той се ударил в туристическо корабче. Двама от ранените са откарани в болница за преглед, а другите двама са леко пострадали. Националността им засега не е известна. Кадри от инцидента показаха как някои хора падат във водата след удара с лайнера, а други бягат паникьосани на кея.

Предполага се, че круизният кораб, теглен от влекачи в канала, е изгубил контрол, след като се е скъсал един от кабелите, свързващи го с влекачите. Заради силното течение италиано-швейцарският лайнер не успял да спре, когато то го тласнало към кея и към другото туристическо корабче там.

Във Венеция тече дебат от дълго време дали да се допускат круизни кораби в центъра. Каналите на града и без това са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли, информира dnevnik.bg.

MSC Opera е акостирал на Морската гара в Бургас. Това се случи на 27 октомври 2016 г. От него на българския бряг слязоха 2251 пътници от 43 държави. Те посетиха остров Света Анастасия, Созопол и Несебър, както и котелското село Жеравна.