Американец уби приятелката си и качи снимките й във "Фейсбук", а социалната мрежа не ги свали, защото не противоречали на правилата. Ужасяващите кадри на мъртвото тяло на 43-годишната жена са престояли цели 36 часа, разказва Дейли Мейл. 

Кенет Алън Амикс качил снимки на безжизненото тяло на жената, а след това и на собственото си лице, опръскано с кръв. Сигнала за историята като от трилър подава семейството на жената, което видяло снимките в мрежата. 

Полицията поискала от администрацията във "Фейсбук" да свали фотосите, но гигантът не е направил това в продължение на 36 часа. Отговорът на социалната мрежа бил, че кадрите не противоречали на условията и правилата. 

Самият Кенет, който е на 45 години и е от Тексас, качил две снимки на трупа на 43-годишната Дженифър Страйт-Спиърс и на себе си в неделя. Надписът под тях гласял: "Молете се за нас". 

Сестрата на Дженифър подала сигнал в полицията. Органите на реда нахлули в жилището на двойката, вътре те открили жената, намушкана до смърт и Амикс, който бил жив, но със следи от рани от нож. Той се прорязал сам. В момента мъжът е в затвора. 

Хора видели снимките  казват, че те не са ясни, но образите били страшни. 

Говорител на "Фейсбук" защити действията на компанията заявявайки, че графични снимки не са в нарушение на политиката на мрежата.

Амикс е осъждан за сексуално малтретиране на дете под 14-годишна възраст. 

 

Източник: vesti.bg

Снимка: Daily Mail