Полицията съобщи, че е арестувала мъж и е спасила 4-годишното му дете, държано от него като заложник на летището в Хамбург в неделя, слагайки край на кризата,, която остави затворено натовареното летище в Северна Германия. Никой не е пострадал, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Летището затвори за всички излитания и кацания в събота вечерта, след като мъж в превозно средство премина през бариера му с дете. По-късно полицията пристигна на мястото.

Колата с 35-годишния мъж и 4-годишното момиче е паркирана под самолет, каза говорител на полицията. "Операцията продължава. Нашите преговарящи са в контакт с лицето в колата", написа полицията в неделя в Twitter (X). По думите на говорителя полицията е в контакт с мъжа чрез преводач на турски. Според властите майката на въпросното дете ги е усведомила, че бащата е бил в контакт с нея.

Полицията не потвърди по-ранните си изявления, че мъжът е бил въоръжен и е стрелял.

"В момента трябва да приемем, че той притежава бойно огнестрелно оръжие и вероятно взривни устройства от неизвестен тип", публикува полицията днес в X. От летището в Хамбург съобщиха, че за неделя са планирани 286 полета с около 34 500 пътници.

Източник: Факти.бг