Издирвателните екипи откриха четири тела и търсят двама изчезнали от рибарски плавателни съдове, оказали се на местопроизшествието в момента на вчерашното срутване на мост в Тайван, предаде Асошиейтед прес.

Днес Националната служба за противопожарна охрана идентифицира две от жертвите като индонезийци и една като филипинец. Самоличността на четвъртата жертва засега е неустановена.

Тайванските военни разположиха плаваща платформа, за да помогнат на работниците да отстранят отломките и да опитат да извадят два от общо трите рабарски съда изпод рухналите части от моста. Третият съд беше изваден още вчера.

Предполага се, че всички жертви са работници в сферата на риболова от Индонезия и Филипините.

Вчера дългият 140 метра аркообразен мост рухна върху залив на източния бряг на Тайван, на около 60 км югоизточно от столицата Тайпе. Преди това островът беше връхлетян от тайфун, но когато мостът се срутил, времето било слънчево и не е ясно дали бурята е била фактор, припомня БТА.

Десет души са хоспитализирани с наранявания, включително тайванец шофьор на бензиновоз, чийто камион паднал от моста. Другите девет са филипински и индонезийски рибари, състоянието на единия от които - индонезиец, е сериозно, предаде тайванската Централна информационна агенция, като се позова на агенцията за подбор на персонал на работниците.

Източник: Днес.бг

Снимка: Reuters