Поредна загадъчна смърт на руски милиардер. Местни медии съобщават, че е починал бившият топ мениджър в Лукойл Александър Суботин. Смъртта му обаче е повече от загадъчна. Суботин е починал в град Митище, където практикувал шаманът Магуа.

Той и съпругата му провеждали знахарски ритуали, а бившият мениджър се обърнал към тях, за да се справи с тежък махмурлук. Ритуалът включвал викане на духове и отровна жаба. Шаманът правел разрез на кожата на човек и там капвал от отровата на жабата.

Това предизвиквало повръщане, а от там и облекчение. Суботин не веднъж се обръщал за помощ към шамана. Този път обаче се почувствал зле, получил болки в сърцето. Шаманът не извикал линейка, а дал капки на пациента си и го оставил да спи. Малко след това бизнесменът починал.

В миналото Суботин е оглавявал компанията „Търговска къща Лукойл“. След това топ мениджърът е станал собственик на транспортна компания в град Висоцк, който се намира на брега на Финския залив. През 2020 год. тази компания е поета от по-големия брат на Александър – Валери, който също е бил на ръководна позиция в Лукойл. Руските медии отбелязват, че по-младият Суботин е бил доста богат човек, а състоянието му се оценява в милиарди.

 

Източник: starhit.ru