Актьорът от "Карибски пирати" Тамайо Пери е починал, след като е бил нападнат от акула, докато е карал сърф на Хаваите.

49-годишният мъж е издъхнал в неделя следобед, потвърдиха от службата за спешна помощ в Хонолулу, цитирани от Би Би Си.

Служителите й са били повикани на плажа Малаекахана около 13:00 ч. местно време. Но Пери, който е и спасител, бил обявен за мъртъв от парамедиците, след като бил докаран на брега с джет.

Пери е участвал в "Карибски пирати: На приливи и отливи", четвъртия филм от поредицата.

Във филма от 2011 г., в който Джони Деп е в ролята на ексцентричния пират капитан Джак Спароу, участват още Пенелопе Крус и Джефри Ръш.

Пери има роли и в "Изгубени", "Хавай 5-0", "Синьо смайване" и "Ангелите на Чарли 2".

Изпълняващият длъжността началник на службата за океанска безопасност в Хонолулу Кърт Лагер заяви, че Пери е бил "обичан от всички спасител", като добави, че е бил добре познат на северния бряг на Оаху, както и по целия свят.

"Личността на Тамайо беше заразителна и колкото и да го обичаха хората, той обичаше всички останали повече. Изказваме съболезнования на семейството на Тамайо", изтъкна Лагер.

Кметът Рик Бланджарди нарече смъртта на Пери "трагична загуба".

"Тамайо беше легендарен воден човек, който се ползваше с голямо уважение, израснал е точно тук и беше чудесен член на нашия екип за океанска безопасност", посочи кметът.

И допълни, че да получиш подобно обаждане в неделя следобед е "трудно да си представиш". Той призова на семейството на Пери да бъде предоставено лично пространство, за да се справи с мъката.

 

Източник: OFFNews