Продължава издирването на избягал затворник във Франция. Стотици полицаи в Нормандия издирват избягалия от полицейски микробус затворник. Мохамед Амра, известен като "Мухата", се връщал от съдебно заседание в Руан, когато кола е блъснала затворническия микробус на пункт за плащане на такси. След това въоръжени мъже са открили огън по автомобила, убивайки двама служители на затвора, предава Би Би Си.

"Използват се всички средства за откриването на тези престъпници", каза френският вътрешен министър Жералд Дарманин.

Около 200 жандармеристи са мобилизирани във вторник и се извършват проверки на превозни средства на ключови места. Президентът Еманюел Макрон каза, че "се прави всичко, за да бъдат открити извършителите".

Кой е избягалият френски затворник Мохамед Амра?

Парижкият държавен прокурор Лор Бекуо съобщи пред репортери, че малко преди 11:00 ч. във вторник микробусът, превозващ Амра, е минал бариерата за таксуване в Инкарвил в района на Юр в Северна Франция и автомобил "Пежо" го е ударил отпред, за да го спре.

"Излязоха мъже с дълги оръжия. Към тях се присъединиха други въоръжени мъже, които излязоха от автомобил "Ауди", който следваше автомобила на затвора. Те стреляха няколко пъти по двете превозни средства, убивайки и ранявайки полицаи, преди да напуснат местопроизшествието и да вземат Амра със себе си", разказва Бекуо.

Парижкият прокурор посочва още, че две превозни средства, за които се смята, че са били използвани от престъпниците, са намерени обгорени на различни места по-късно във вторник.

Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети заяви, че един от убитите полицаи "оставя съпруга и две деца, които трябваше да празнуват 21-ия си рожден ден след два дни", а вторият убит полицай, на 34 години, оставя съпругата си, която е бременна в петия месец.

Източник: Offnews.bg