Най-малко 11 души загинаха в следствие на лошото време в южните части на Съединените щати. Торнадо, ураганни ветрове и проливни дъждове оставиха без ток хиляди. Най-малко 1000 полета в района, засегнат от бурите, са били отменени. Очакванията са и за опасно понижаване на температурите.

Местни жители са запечатали момента, в който ураганният вятър вдига покрива на къща в Рим, щата Джорджия. Най-малко трима души са загинали след буря и в Луизиана. Изпочупени прозорци и изкоренени дървета са най-честата гледа в района. Заради скъсани електропроводи хиляди домакинства са без ток. Сериозно е и положението в щата Мисисипи. Хиляди останаха блокирани и на двете големи летища в Чикаго, Илинойс.

Още трима загинаха, след като торнадо премина през Алабама. По пътя не стихията не е останало почти нищо. Местни обясняват, че бурята е дошла толкова бързо, че едва са успели да се скрият.

Температурите в района рязко се понижиха. Местните власти приканиха хората да потърсят места в създадените кризисни центрове. А в Оклахома заради проливните дъждове има много наводнени райони. Според Националната метеорологична служба около 18 милиона души в щатите Луизиана, Тексас, Арканзас и Оклахома са изложени на риск заради продължаващото опасно време.

Източник и снимка: БНТ