Яна Желева работи от 9 години като пиар в Диагностично консултативен център „Ел Масри“ в Бургас. Работата й е изключително натоварена и отговорна. Тя е постоянната връзка между лекари и пациенти. В Деня на жената пред Грамофона нюз застава Яна Желева.

Яна, как попадна на работа в един от най-известните медицински центрове в България? И защо избра да бъдеш пиар?

Попаднах с много упоритост, труд и доказване във времето. Обичам много да контактувам с хората и да им помагам с каквото мога.

Лесно ли се осъществява връзката между пациента и лекаря?

Лесно се осъществява връзката между пациент и лекар, да. Считам, че винаги е било много важно не това дали си лекар, инженер или политик, а преди всичко да си Човек. Да показваш на хората, било то познати, или непознати, че те са важни и да им подаваш ръка, когато имат най-голяма нужда от подкрепа.

От какво най-често се оплакват пациентите?

В последните години най-сериозните оплаквания на пациентите са от сърдечни заболявания и нервни болести. Сега вече и от ковид.

Кой е най-заплетеният случай в твоята работа?

Има доста случаи като за конкретен в момента не се сещам, а и знаете, че отново тичам по задачи.

Казват, че работата на пиара в болниците е да бъде наполовина лекар, наполовина журналист. При теб кое натежава – медицината или журналистиката?

Работата ми е, че трябва да бъда всичко. Да знам какво се случва с всеки от персонала, дори и с пациентите. Да знам всяка една крачка на собственика на медицинския център, д-р Зияд Ел Масри. Да мога да реагирам във всяка ситуация. Като войник съм! При мен натежава всичко.

Имаш много снимки в профила си във фейсбук. Ако имаш избор каква ще си - модел или пиар?

Естествено, че пиар.