Владимир Павлов е от Бургас. Областен координатор е на ПП ”Възраждане” за Бургас и Сливен и е член на националното ръководство на партията. Павлов е магистър строителен инженер, специализирал е както наказателно и административно право, така и Европейски структурни фондове и финанси. Кандидат за кмет на община Бургас от ПП„Възраждане”. Интервю на Грамофона нюз с Владимир Павлов.

Г-н Павлов, успяхте ли да обиколите Бургас и съставните му селища, за да чуете от какво имат нужда хората?

- Останаха няколко квартала, които тази седмица ще обиколим, но като цяло проведохме изключително интензивни срещи и чухме много притеснителни новини от хората ,с които успяхме да говорим. Има улици, а и населени места, в които кметът и неговата администрация не са стъпвали от 12 години, инфраструктура липсва, както и елементарни удобства като питейна вода, канализация, пътища, тротоари, детски площадки и т.н.

Какво най-често обсъждахте на предизборните си срещи?

- Най-много дебатирахме около това, че освен да избират, хората имат право и да контролират своите управници. Новоизбраните администратори много бързо забравят, че дължат 4 години работа на суверена и арогантно отбягват неудобните въпроси и срещи с избирателите си, докато не дойде отново време за избори.
Но също много бързо се забравя фактът, че кметът трябва да работи, а не да се хвали и рекламира, че е свършил нещо пък било то и некачествено, за което е избран и му се плаща.

Представете си служител в една фирма всеки месец да си разпечатва за сметка на работодателя вестник с реклама, флаери  и билбордове, какво е свършил в офиса. Абсурдно и егоцентрично, нали? Най малкото ще бъде уволнен веднага, а след това ще му се търси и сметка за разхищение на парични средства.

След почти едномесечно обикаляне, кои са най-съществените проблеми на Бургас, които забелязахте?

- Колосално разхищение на парите на бургаските и българските данъкоплатци. Пътната инфраструктура, там където я има, е в окаяно състояние и се нуждае от ремонт на ремонта, изграждане на съоръжения на свръх завишени цени, като автобусните спирки за по 55 хиляди лева, които могат след години да се превърнат в културна забележителност от ерата на мутро-барока, замърсяването на околната среда, тоталният натиск на администрацията върху малкия и среден бизнес и още много, много житейски проблеми забравени от бюрократите.

Какви решения предлагате за справянето с тях?

- На първо място среща с хората във всяка една точка от общината и записване на техните искания и проблеми. Нали за това в крайна сметка са ни избрали да работим за решаването им? Ще съставим план за поетапно изпълнение и залагане в капиталовата програма и бюджета на общината. Щом има желание за решаване на проблемите, ще намерим и начин, важното е да се направи първата крачка и да се започне отнякъде.

Много ли проблеми представят пред вас живеещите в кварталите на града?

- По принцип повечето желания се свеждат до ремонтиране на междублоковите пространства, създаване на паркове и удобни кътове с пейки, в които хората да прекарват свободното си време. Възстановяване като по конец на тротоарите, за да могат да се придвижват спокойно без да се спънат в безбройните неравност и препятствия. Детски площадки и кътове за домашни любимци, сметоизвозване с по учестен график и т.н.

За много от хората, които живеят в бургаските квартали, най-важна е инфраструктурата. Ще има ли възможност общината да предостави допълнително финансиране за изграждане и ремонти на пътища?

- Общинският в допълнение от републиканския бюджет и европейските програми разполагат с достатъчно средства за справяне с тези проблеми. Забелязали ли сте, че в европейските страни такива драми не съществуват? Това е така, защото там се прави с мисъл и отговорност за качество и максимален експлоатационен срок, а тук при нас с идеята да се прави всяка година ремонт на ремонта до края на мандата, за да има комисионни и допълнителни „екстри” от фирмите. 

Какво друго предвиждате от вашата програма, което може да подобри качеството на живот на хората в кварталите?

- Планиране на ремонтите извън летния сезон и час пик на придвижване на гражданите из града. Максимално сгъстен линеен график на изпълнение, а не както е сега ремонтите да се точат с месеци и години. Изграждане на тротоарите в крайните квартали, където живущите са принудени да ходят по пътното платно. Ще изградим евтини, хубави, функционални и удобни спирки, детски площадки и паркова среда за забавление на децата и отдих на възрастните, а в кварталите където няма църква, ще обмислим вариант поне да изградим параклис.

 Там където има проблеми с наводнения при интензивни валежи, ще предвидим изграждане на частична дъждовна канализация с необходимите съоръжения за отводняване на улиците. 

В ръцете на бургазлии е бъдещето на града, на семействата и младите. Гласувайте с номер 48 за Владимир Павлов и неговият екип.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!