Владимир Павлов е от Бургас. Областен координатор е на ПП ”Възраждане” за Бургас и Сливен и е член на националното ръководство на партията. Павлов е магистър строителен инженер, специализирал е както наказателно и административно право, така и Европейски структурни фондове и финанси. Кандидат за кмет на община Бургас от ПП„Възраждане”. Интервю на Грамофона нюз с Владимир Павлов.

Г-н Павлов, какво ви провокира да се кандидатирате за кмет на община Бургас?

-  Липсата на алтернатива на сегашното порочно управление, което се видя какъв резултат даде в развитието на града след 12 години. Външно една лъскава и лустросана фасада, отвътре прогнила и отблъскваща както младите и способни бургазлии, така и стратегическите инвеститори. В крайна сметка десето място по средни заплати, обезлюдяваща се община, пусти улици и магазини, липса на кадри и нерадостно бъдеще.

Кое ще е първото нещо, което ще промените в Бургас, ако спечелите изборите?

-  Ще покажем на бургазлии какво означава работа, работа и пак работа. Истинският кмет не седи изолиран в кабинета си недостъпен като император, а е на улицата сред хората и техните проблеми. 

Влизането в управлението на общината ще се случи при вече гласуван бюджет и капиталова програма от старото управление, така че поне първите месеци трябва да се следва утвърдения от тях план.

Но отношението на администрацията към проблемите на хората  и огромната бюрокрация ще трябва да се промени незабавно. В момента цел номер едно е да ви обяснят как вашата работа или искане няма да стане или ако има и минимален шанс да се случи чудо, то ще е за сметка на вашето време и нервна система.

Реорганизацията на работата в общината и премахване на всички партийни „калинки” назначени само за да получават заплати и да са на ръководни постове ще даде глътка въздух на общинската администрация. На двама работещи са сложени трима пишман партийни функционери, които им се бъркат с безумни указания и забрани.

Време е управлението на различните звена да се поеме от експертите и специалистите разбиращи си от работата. А премахването на паразитните партийни постове, създадени само за специални хора, ще даде възможност и за увеличаване на заплатите на истинските експертни служители и за кариерното им развитие.

Именно това търсят и младите, добро възнаграждение, сигурна работа и възможност за обучение и кариерно израстване без намеса  от парашутисти, спуснати им „отгоре”, за да ги тормозят с безсмислени заповеди.

Кои според Вас са най-големите проблеми на община Бургас?

-  Липсата на план за управление с дългосрочен срок и визия за развитие на града, замърсяването на въздуха и околната среда, изтичането на ресурси и капитали в безсмислени проекти, харченето на милиони с неясна цел, отблъскването на инвеститорите с корупция и бюрокрация, липса на организация на ремонтите, виждате какъв хаос е по улиците в пика на сезона, качествено здравеопазване и т.н.. Политиката за задържане на младите и специалистите е от първостепенно значение.

А кое е най-силното предимство на града ни?

-  Невероятната красота и географско местоположение. Море, курорти и забележителности в близост,  автомагистрала, летище и няколко пристанища. Ключови фактори, които не са разработени и на 10%, а това крие огромен потенциал за развитие на общината.

Обявихте, че имате изготвена десетгодишна програма за развитието на Бургас. В нея залагате основно на младите хора и начините за оставането им в Бургас. Как ще се случи това?

-  В младите е бъдещето не само на Бургас, но и на страната ни. А какво търсят те, за да останат тук, работят и създадат семейство, е най важният въпрос. На който отговорът е осигуряване на сигурност, обучение, подходяща среда за кариерно развитие, достойно заплащане и социални придобивки като дом, градини, училища, спортни занимания за децата и развлечения. Те, младите трябва да са приоритет номер едно, ако искаме да я има България и Бургас до няколко десетки години.

 Партията носи името „Възраждане”. Какво ще възродите?

-  Гордият български дух и жажда за справедливост, съпричастност и милосърдие към проблемите на ближния и по- добър и осмислен живот в полза на обществото и онеправданите. Само когато осъзнаем, че обединени и единни можем да вървим напред в развитието си като народ, ще сме направили първата крачка към възраждането на нова България. Алчността, арогантността и егоизмът характеризиращи сегашното управление, нямат място в съвременна България.