Grand Wedding Expo събира сватбени агенти, сладкари и шеф-готвачи, флористи, ювелири, представители на известни марки булчински рокли, дизайнери на детски официални облекла в най-бляскавия хотел на Бургас – Гранд Хотел и СПА Приморец.

На 26 и 27 януари бъдещите младоженци, техните семейства и приятели ще могат да се срещнат и запознаят с професионалисти от бранша, които да ги консулират и вдъхновят за организацията и провеждането на сватбения ден, както и да видят на живо различни елементи допълващи и подкрепящи събитието, бележещо старта на съвместния им живот. Тази година в Grand Wedding Expo ще вземат участие едни от най-известните фотографи от региона. Сред тях е и Вили Пефтичева, която се определя като: „фотографът за щастливите моменти в живота“. Ето какво разказва тя.

Вили, бихте ли представили себе си и работата си като фотограф?

- Родена съм в Бургас през 1988. На 10 години се сдобих с първия си лентов фотоапарат. Тогава баща ми много ми повлия и събуди интереса ми към фотографията. Професионално с фотография се занимавам от 2013 г.

Музикалното ми образование ме подтикна да посветя живота си на творческа професия. Много е удовлетворяващо да видиш как работата, освен че създава спомени за цял живот, прави хората по-добри, по-щастливи и по-усмихнати. Истинското удоволствие е да видиш щастието на лицата на хората, когато видят себе си не по начина, по който са свикнали да се виждат.

С чисто сърце мога да споделя, че след като минах през няколко различни работни сфери осъзнах, че фотографията е моето поприще. Тя ми дава истинска наслада и удовлетворение. Мога да кажа, че много често, дори не я възприемам като работа. Вдъхновявам се от фотографи, които използват естествената светлина. За мен техните снимки са искрени, честни, живи, човешки, разказващи история в един кадър, каквито, всъщност, се стремя да бъдат и моите.

 

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

- Възможността да се запозная с нови хора, да бъда достъпна за всички, които искат да се срещнат с мен, да се видя с други професионалисти и колеги от бранша, за да си „сверим часовниците“ и да се информираме за тенденциите на 2019-а година.

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

- Винаги съм се стремяла да бъда различна и да изненадвам хората с работата си. И сега ще се постарая това да се случи. С моя екип винаги подхождаме индивидуално и задължително с голяма доза креативност към всеки проект. Вярвам, че и сега ще успеем да провокираме и изненадаме приятно посетителите на Grand Wedding Expo с представянето ми този уикенд.

Доколко е важна локацията на сватбата за снимките?

- Мястото на тържеството и теренът за сватбената фотосесия са сред най-важните решения, които младоженците взимат, наред с избора на фотограф. Те трябва да изберат мястото на мечтите си, локация, която им предлага всички удобства и възможности, която да им помогне да се чувстват спокойни през целия ден, а също така предлага неповторими възможности за запечатване на техните уникални моменти от празника. Такова място, определено, е Гранд Хотел и СПА Приморец. За това е едно от топ местата в Бургас и региона за перфектното сватбено изживяване!

Според професионалното Ви мнение, каква е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

- Една от най-добрите, предлагаща всички удобства в едно: отличен ресторант с прекрасна кухня, хотелска част за настаняване и на младоженци и на гости, просторна и красива градина за изнесени ритуали, романтична арка за влюбени и пряк достъп до морето. Какво повече биха искали младоженците!

Какво е нужно за перфектната сватбена фотосесия?

- Влюбени младоженци и фотограф, който може да улови най-нежните трели на тяхната душевност. Фотограф, който знае как да ги предразположи и да ги отпусне. Фотограф, който знае какво прави и не на последно място фотограф, на когото да имат доверие. Всичко останало няма никакво значение…

Какви са предизвикателствата пред един сватбен фотограф?

- Отговорността да съхрани спомените от този специален ден, който повече няма да се повтори. Това за мен е най-голямото предизвикателство!

Как протича комуникацията Ви с бъдещите младоженци?

- Повечето младоженци, които снимам живеят в чужбина и комуникацията ни е основно онлайн. За мен, обаче, ако още при първия разговор не усетиш фотографа, не го почувстваш близък като приятел и не успее да ти вдъхне доверие и спокойствие, то тогава той не е твоя човек, колкото и красиви снимки да прави. Обичам да казвам, че за да се получи добра снимка е необходима екипна работа. Кадърът не е отговорност и не зависи само от фотографа, но най-вече от взаимодействието и хармонията между него и младоженците. Когато трептят на една честота, тогава резултатът е зашеметяващ!

Колко дълъг за вас, фотографите, е сватбеният ден?

- ШЕСТ месеца (усмихва се) – разговори и срещи преди сватбения ден, цял сватбен ден: обикновено 12-13 часа, но рекорда ми е 18 часа, след това 2-3 месеца за селекция и обработка на кадрите, 1-2 месеца за подготовка на сватбени албуми, принтове и подаръци, а на края цял един живот да се наслаждаваш на неповторимите мигове, които са ти поверили да запечаташ.

Какво прави всяка една сватба различна и специална и трудно ли е да уловите тази уникалност в кадър?

- Хората – това прави сватбата различна и специална. И не, не е трудно, удоволствие е да се наслаждаваш на любовта на двама души!

Открийте фотограф Вили Пефтичева и много други професионалисти от сватбения бранш на най-новото сватбено изложение в Бургас – Grand Wedding Expo!

Специализираният сватбен форум ще се проведе на 26-и и 27-и януари в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Входът за посетители е свободен.

Партньор на събитието е DJ service, sound and light.