Виктория Кръстева е моден дизайнер. Младата дама е на 28 години и е родом от Свиленград. Завършила е Счетоводство и Финанси. Няколко години е живяла и работила в столицата, а от съвсем скоро е в Бургас. Самата тя винаги подбира с много вкус и стил тоалетите си и мнозина вече я определят като новата модна икона на Бургас.

За по-малко от година създава един от “най-младите” брандове - Victoria K, а дрехите й набират с всеки изминал ден все по-голяма популярност. Преди броени дни Виктория участва и в мащабното модно събитие "SUMMER FASHION WEEKEND", което се проведе в Свети Влас и събра на едно място известни родни и световни майстори на красивите дрехи. За първата си колекция и постигането на една от големите цели в живота. Интервю на Грамофона нюз с Виктория Кръстева.

Виктория, защо избра да се занимаваш с мода, а не с финанси?

- За мен модата винаги е била на първо място. Тя е моята страст и моята детска мечта. Финансите, от друга страна, бяха мечтата на майка ми за мен. Към днешна дата мечтите и на двете ни се сбъднаха, но се чувствам в свои води с молива над скицника, а не втренчена в таблици.

Разкажи ни за пътя ти към модата и кое бе водещото, което те накара да се отдадеш на дрехите?

- Избрах дрехите, както човек си избира половинка – усещане/влюбване…просто знаеш, че това е твоят път. Но от своя страна пътят е много дълъг и пълен с изненади. Стигнах до тук, не защото следвах или нарушавах нечии правила, а написах свои, по които живея. Аз определям колко далеч искам да стигна.

А как ти създаваш една дреха и какво е тя за теб?

- Ще отговоря като художник – дрехата е платното, тя е основата на едно по-голямо, красиво и завършено цяло. Дрехата трябва да ти дава самочувствие, да те кара да се чувстваш не само красива, но и неповторима. Дрехата трябва да отразява душевността ти.

Научих, че си готова с първата си колекция, към която има голям интерес. Разкажи ни повече за целия процес?

- Да, първата ми колекция вече е реализирана, дори успяхме да и направим фотосесия с един страхотен екип от млади и креативни професионалисти. Изключително съм им благодарна, защото зад това да видиш една красива дреха някъде  в интернет стои много работа в синхрон, практически опит, грим и какво ли още не.

Сериозен труд и подготовка си е, но се чувствам удовлетворена и амбицирана. Беше ми трудно, на моменти дори мислех да се откажа, но продължавах и си доказах и на себе си, и на близките ми, че когато истински вярваш и се трудиш за нещо – то се получава.

Искам на дамите да им е удобно, а сега е момента да кажа „благодаря“ на доверилите ми се клиентки. 13 модела включих в първата си колекция.

От какво е предизвикан големият интерес към първите ти модели?

- Много внимателно подбирах платовете. Тъй като съм перфекционист, държах всичко да бъде на ниво и да отговаря на очакванията на моите клиенти. Разликата между нещо добро и нещо велико е вниманието към детайлите. За това и интересът към моята колекция е  голям. Благодарна съм на всички дами до момента, които си закупиха от моите модели и са доволни.

Какъв е стилът, на който залагаш и към кого е насочена създадената от теб модна линия?

- Стилът, на който съм заложила е спортно-елегантен. Избрах него, защото самата аз се обличам така, удобен е, практичен и същевременно стилен.

Линията е насочена към всички дами, които обичат в ежедневието и през вечерта да  изглеждат добре и най-важното да се движат свободно,  да се чувстват комфортно.

През деня са на работа с рокля, но вечерта трябва да излязат, сменят обувките и готово – лесно и практично. „Разкошът трябва да бъде удобен, иначе това не е разкош“, казва Коко Шанел.

Как една жена трябва да се облича, за да изглежда красива и неотразима, според теб?

- Това е доста субективно, но най-важното е да чувстваш дрехата като „втора кожа“. За да се чувства една жена красива и неотразима, според мен, трябва да се чувства желана от половинката си и да е с подходяща за нейната фигура дреха - това е малката ми тайна.

Какви бяха впечатленията ти от участието в грандиозното модно събитие през уикенда в Свети Влас?

- Искам безкрайно много да изкажа своите благодарности на организаторите, че имах възможността да участвам в това прекрасно събитие. За мен беше голяма чест. Колкото до впечатленията ми, бях много развълнувана, дори и в момента още съм. Преживях такава емоция, както никога до сега. Това да гледаш как моделите дефилират с твоите дрехи по подиума, е нещо безценно и несравнимо. Вълнението, което изпитвах не може да се опише с думи.

Не липсваха комични и стресови ситуации, като тази да не можем да закопчаем ципа на една от роклите. На друго момиче вятърът издуха колана и трябваше да вържем с нещо роклята й. Първото, което видях беше една връзка и по най-бързия начин все пак успяхме да прикрием липсата на колана. В крайна сметка всичко мина успешно.

Виждали сме кичозни момичета, както по баловете, така и в ежедневието. Какво би ги посъветвала при избора на облекло?

- Кичът е доста неприятна тенденция в последните години, а по-лошото е, че не е само при младите момичета. Но тях бих посъветвала да не следват тенденциозни облекла и течения, а просто да бъдат себе си, мястото на кича е във вариетета и на сцена, не по улицата посред бял ден.