Grand Wedding Expo е специализираният форум, който ще събере всичко за сватбата на едно място на 26 и 27 януари. Част от него ще са специалисти от различни свързани браншове, обединени от една обща цел: съвършеното сватбено тържество. Инициатор, организатор и домакин на тематичното двудневно изложение е Гранд хотел и СПА Приморец. Входът и за участници, и за посетители е свободен. Партньор на събитието е DJ Service Sound and Light.

Сред професионалистите, които ще бъдат на разположение за консулт, както и със свои авторски тематични декорации на Grand Wedding Expo, е Светлана Пискунова. Освен основател и управител на Сватбена агенция „Перфекта“, дамата е ритуалчик с дългогодишен опит. Ето какво разказва тя:

Г-жо Пискунова, бихте ли представили себе си и сватбена агенция „Перфекта“?

- Казвам се Светлана Пискунова и съм управител на Сватбена агенция „Перфекта“. Агенцията се зароди като идея преди 14 години. До този момент вече бях натрупала опит в организирането и воденето на концерти и всякакъв вид събития, посредством 10-годишния ми стаж в бургаските медии. Липсваше ми обаче творческият аспект и търсех начин да изразя себе си, чрез идеите си. Затова смятам, че парти агенцията ми обединява в едно всички мои предимства и интереси и ми дава възможност да работя това, което обичам.

Освен че съчетава хоби и бизнес в едно, тя ме кара да се чувствам полезна, защото обединява всички мои силни качества, посредством които аз правя моите младоженци щастливи в най-красивия и емоционален за тях ден. Не съм от хората, които смятат, че един човек може всичко. Не съм „човекът – агенция“. Да си добър сватбен агент не означава да можеш всичко, а да разбереш как младоженците си представят своя сватбен ден и да им предложиш екип, който да отговаря на техните изисквания.

Предимствата на „Перфекта“ в мое лице са най-вече в това, че аз самата съм ритуалчик, който може да проведе най-романтичния изнесен ритуал, на избрано от двойката място. Всеки ритуал се модифицира, за да бъде адресиран към конкретните младоженци.  Това го прави по-личен и много предпочитан от младоженците. Имайки предвид бума на интернационалните сватби, смятам, че е голям плюс за нас, че можем да предложим изнесен ритуал и на английски език. Някои от агенциите в Бургас, а вече и от София, се убедиха в предимствата на нашите ритуали и вече работят с мен като ритуалчик.

Не на второ място ще спомена, че сме едни от малкото агенции, които разполагат със собствен водещ на сватбени тържества. Както вече споменах – 10 години в телевизионните и печатни медии в града, а и вече 13 години в този бранш са ме направили перфектния сватбен водещ, който ще издигне тържеството на едно по-елегантно ниво.

В сферата на декорацията предпочитаме да пресъздаваме визии за всяка булка и се радваме на тези, които идват със собствени идеи и ни предизвикват да създаваме нови и уникални декори за техните тържества.

Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

- Най-силен естествено е летният сезон, защото няма по хубав „декор“ от морето. Предимствата на топлото време, дългия ден, чистия въздух, а защо не и възможността кулминацията на сватбеното тържество да бъде заря!

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

- Най-важен, разбира се, е личният контакт с бъдещите младоженци. Важно е да имаме връзка с тях и да чуем техните идеи и желания. Мотивира ни и идеята да създадем и покажем нещо ново на младоженците в Бургас. Обичаме тръпката от новите проекти и предизвикателства и за нас това бе достатъчно, за да прегърнем идеята.

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

- Ще представим декор на сватбена маса, чиято визия подготвихме специално за изложението. Аз самата ще бъда на щанда, за да могат младоженците, които се интересуват от изнесени ритуали и водещ на сватбеното си тържество да направят връзка с мен.

Става ли използването на услугите на сватбените агенции норма?

- Разбира се! Животът на младите хора става все по-динамичен и изпълнен с ангажименти и голяма част от тях вече се насочват към агенция, която да се заеме с всички подробности и детайли, за които те понякога дори и не предполагат.

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

- Всъщност тази част от младоженците, които решават да се справят с организирането на тържеството си сами, го правят точно с презумпцията, че ще спестят пари, което е абсолютна грешка.

Ето един пример: Когато решат да наемат дисководещ за тържеството си сами, те ще направят поне 3-4 срещи, ще загубят време, нерви. Пак ще им коства разходи (дори и без да го осъзнават). И това ще се повтори при наемане на фотограф, видеозаснемане, флорист, танцьори, струнен квартет и т.н., в зависимост какъв екип искат за сватбата си. Аз (а и всеки един колега) ще свърши това в рамките на една среща и то с няколко разговора по телефона. И не, това няма да утежни бюджета им, защото те ще получат директно офертата на колегата, на който се спрат.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

- Ако младоженците са избрали конкретна дата, имат предпочитания за локация и екип е хубаво да ги резервират година по-рано.

Най-интригуващи сватбени проекти, по които сте работили?

- Най-много обичам изнесените ритуали на открито. Това е най-емоционалният момент за всички младоженци и за мен е страхотна тръпка да бъда част от него. Да видиш сълзи от щастие в очите на булката или родителите е несравнимо чувство. Сякаш точно в този момент се случва магията.

Като проекти, които се открояват в съзнанието ми с нестандартни идеи сега се сещам за сватба, на която младоженците бяха посрещнати в ресторанта от Дарт Вейдър и Принцеса Лея.

От сантименталните за мен проекти мога да отлича една сватба в традиционен български стил – с шевиците, с тъканите покривки и менчетата, чийто изнесен ритуал беше в етнографския музей в Созопол.

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

- Както вече казах, аз съм не само консултант, а като ритуалчик и водещ вземам дейно участие в цялото тържество. Чувстваш се съпричастен към цялата тази любов, която виждаш пред себе си. Енергията на такива събития те зарежда до такава степен, че цялото натоварване, тичане и нерви, които хабиш при организацията и реализацията на едно такова тържество, за миг се изпаряват и си готов вече за следващото събитие, за следващата доза любов.

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

- Хотелът обединява в себе си всичко, което е необходимо за едно стилно и красиво тържество. Прекрасен кът на открито за изнесен ритуал, просторно място за Welcome drink и изискан ресторант за елегантен прием.

Grand Wedding Expo е най-новото сватбено изложение за Бургас и региона.

В рамките на два дни – 26 и  27 януари то ще събере на една автентична сватбена сцена – Гранд хотел и СПА Приморец, специалистите от сватбения бранш.

Те ще покажат различни моменти от сватбеното тържество и ще са на разположение за консулт.

Предстои обявяване пълната програма на сватбения форум.