Калина Апостолова е козметик с 8-годишен опит. Тя е представител на водещата козметична фирма „Антоанет“ за Бургас. Читателите на Gramofona.com могат за пореден път да прочетат съветите на топ козметика. Този път те са свързани с грижата за кожата през зимните месеци.

Калина, какви грижи трябва да положим, за да запазим кожата си здрава и красива през зимните месеци?

-  Зимата е сезон, през който е необходимо да се полагат специални и възстановителни грижи за кожата. Те трябва да бъдат с цел възстановяване на клетките. Най-доброто решение за тази цел са химичните пилинги.Те имат богата гама от киселини и проценти. Изборът на пилинга зависи от естеството и интензивността на проблема, както и от начина на живот и навиците на самия клиент.

Какво препоръчваш на клиентите си?

-  Най-често на моите клиенти прилагам средно-дълбоки пилинги, които са без видимо лющене и дискомфорт. След един курс от последователни процедури, кожата е видимо обновена, фините линии и бръчици са заличени, има промяна в тургура и еластичността, изравняване на тена и свиване на порите. Използването за слънцезащитни кремове след пилингите е задължително.

Каква трябва да бъде кожата през студените дни – хидратирана или по-суха?

-  Зимата е сезон през който е желателно да се правят и процедури за дълбока хидратация, такива с високо съдържание на витамини, колаген и други укрепващи кожата вещества. Добрите козметични брандове имат специални серии за зимата, съобразени с уврежданията на кожата през този сезон.

GIGI cosmetics създаде Nutri Peptide- терапията от ново поколение дрон пептиди, която ще задоволи и най-капризния клиент. Това е серия, комбинираща технологични съставки с натурални вещества, чрез които се постигат бързи резултати в клиничната и последващата грижа в домашни условия.

Различните продукти разполагат с антиейдж комплекс за максимална влага, подхранване и третиране на кожата. Иновативните съставки, с ниско молекулярно тегло, работят в синхрон с натуралния процес и действат във всички слоеве на кожата.

Всяка жена, която държи на своя външен вид и иска винаги кожата й да е поддържана, свежа, чиста и млада, трябва да изпълнява препоръките на своя козметик целогодишно.

Какво включва дневната грижа за кожата?

-  Дълбоко хидратиращи и подхранващи продукти с високо съдържание на хиалуронова киселина, колаген и задължително  слънцезащитен фактор. Нощните кремове трябва да са силно богати на витамини, да съдържат възстановяващи и подхранващи съставки, които бавно да проникват в кожата по време на сън ида я овлажняват в дълбочина през целия следващ ден. От особено значение е използването на околоочен крем.Той хидратира, намалява тъмните кръгове, фините бръчици, лифтира кожата и озарява погледа. Преди всяко нанасяне на крема или серума кожата трябва да бъде добре почистена.

С какво трябва да мием лицето си, преди да нанесем необходимия защитен крем?

-  Измиването на лицето с подходящи гелове или сапуни е задължително, за да премахнем всички замърсявания и излишни мазнини по кожата. Ако тя е проблемна, се използват себорегулиращи и антибактериални продукти, в които най-често има салицилова киселина. Продуктите, които се нанасят на кожата създават щит, който я предпазва от грубия вятър и същевременно от ефекта на климатиците. 

Колко пъти в седмицата е необходимо да се правят маски на лицето?

-  Поне 1-2 пъти седмично е добре да се прави хидратираща, подхранваща маска за лице, която ще направи кожата сияеща и свежа. Съветвам не само моите клиенти, но и всички да полагат постоянно както ежедневните, така и специалните грижи за тяхната кожа, независимо от сезона.

Наближават коледните и новогодишните празници, в които всички дами искат да бъдат още по-красиви, неотразими и блестящи. За да засияе кожата на лицето им, съветвам да започнат със специалните грижи поне месец преди събитията.