Блиц интервю на Грамофона нюз с бургаския народен представител от ДПС Севим Али.

Г-н Али Вие сте един от 17-те народни представители, които бяхте на среща с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Можете ли като участник в тези процеси да обясните какво се случва в партията?

На срещата с почетния председател проведохме сериозен дебат за сегашния модел на управление, който функционира в партията.

Всички седемнадесет души, които присъстваха на срещата, взеха думата и споделиха своите притеснения за случващото се в партията и процесите, които текат от близо година.

Всички колеги акцентираха на това, че нормалността в ДПС трябва да се възстанови. От това има интерес България и всички нейни граждани. За съжаление колективните органи в партията не функционират пълноценно, решенията се вземат без задълбочен дебат в парламентарната група, в ЦОБ и Централен съвет на ДПС.

Има ли разделение в ДПС?

Категорично заявявам, че няма разделение в ДПС, няма разцепление и в парламентарната група на партията. Има напрежение, което бе породено от незачитане на демократичните принципи на управление на партията и партийнитe структури. Едноличното управление не е типично за 34-годишната история на Движението за права и свободи.

Почетният председател на ДПС, д-р Доган не се срещна с Делян Пеевски. Това знак ли е за разрив между двамата?

Почетният председател д-р Ахмед Доган е мъдър човек и ненадминат политик-визионер. Убеден съм, че той ще излезе с обръщение в най- скоро време, с което ще отговори на всички въпроси и ще даде вярната посока за решаването на проблемите в партията.

Затова при срещата си с него го призовахме да вземе отношение за случващото се, както в нашата партия, така и в България, защото демокрацията не е даденост и ДПС има отговорности към българските граждани.

Вярвам, че случващото се ще ни направи по-силни, по единни и по- успешни!