Познавам Антоанета Боянова от времето когато беше дете и прекарваше лятото в Несебър, в къщата на прекрасната си баба Цвета. През септември, зедно със своите родители тръгваше за София, учебната  година започваше, а споменът за морето  избледняваше.

Сега пред мен стои една млада жена, за която първото ми определение, колкото и да е клиширано, е... красива. За щастие, това не е единственото и качество.Този факт не може да бъде скрит, както и обаянието и.

Преди месец Тони, както я наричат приятелите, спечели титлата  “Лейди България 2018” и напълно заслужено се окичи с короната. Но това се дължи не само на перфектните и мерки. Тя притежава нещо много по-дълготрайно от красотата и то се нарича – милосърдие и кауза.

Преди да ви разкажа за титлата обаче, ето какво Антоанета разказва за себе си.

“Завършила съм интериорен дизайн в Институто Еуропео ди Дизаин в Милано, както и 3 годишен професионален курс от „Технически Университет”- София по Бизнес право, Маркетинг и Мениджмънт. Като всяко момиче винаги съм се интересувала от мода, фотосесии и всичко в тази област, но не съм мислила, че ще се занимавам с мода по този начин.По-скоро виждах себе си като  дизайнер на дрехи и си представях как аз ще обличам моделите, а не че ще съм една от тях.”

Съдбата обаче решава друго.Всичко започва от салони „Магама”, където Тони отива на фризьор и среща собственичката Вили Боршукова. Тя и предлага да участва във  фотосесия която прави, за тенденциите в прическите и грима.

Следва  участие в модния форум  „ БГ Модна Икона”,  където се запознава с  професор Любомир Стойков и това е втората намеса на съдбата.

С негова помощ Антоанета започва все по-често да взема участие в различни модни събития. Последното от тях е конкурсът за дизанери на дрехи „Златна игла”.

И до днес освен участия в модни събития, тя прави  фотосесии за различни марки, лице е на салони „Магама” и на най-новите  продукти за коса „Kadiffe”.
След всичко това, отново я връщам към времето прекарано и Италия, в Милано, където завършва образованието си. Питам я има ли  реализация в България, защото е една от малкото завършили в чужбина и решила да се върне в родината.Отговорът на Тони ме окуражава: “Реализация има, стига да имаш определена цел и да я следваш. Забелязвам, че през последните години има доста голямо развитие в сферата на дизайна в България, по отношение на интериора и в модата. И все повече се доближаваме като стил и качество до световните  марки.”Искам да знам и друго, което в днешно време малко е позагубило смисъл. А именно, къде поставя вътрешната красота.
Отговорът и не само ме радва, но дори знам защо е такъв. Той се корени в семейството. Две уникални жени - майката Румяна, бабата Цвета и баща и Тони са част от пъзела, важен за изграждането на всяка личност.  

Вътрешната красота  е също толкова важна колкото външната, дори малко повече, казва Тони. И добавя, че тя е съвкупност от различни фактори като поведение, маниери, начин на мислене и още много неща. Физическият образ, който имаме, енергията, която излъчваме и с която привличаме хората, е отражение на вътрешното ни аз, добавя една съвършена жена.

Питам я за стила и на обличане, защото вече е пример за много момичета и жени.„Стилът ми е в двете крайности – харесвам семплите и елегантните дрехи и в същото време съм фен на по-смелия и нестандартен стил. В световен апект мога да изброя много дизайнери, които харесвам -  Chanel, DsQuared2, Balmain, Philipp Plein, Dolce&Gabbana, Versace, а колкото до българските харесвам Foteva Fashion House, Hristo Chuchev, Elena Zlateva и Nikole Collection.

Връшам я отново на детството и в прекрасния Несебър. Разказва ми с блясък в очите, че лятото е любимият и сезон и го чака с нетърпение.  Със семейството си изкарва там по няколко месеца, а дните и са изпълнени с много игри и прекрасни моменти, от които остават само хубави емоции.Спомня си как са се събирали и са играли на криеница в старата Митрополия, как са чакали да се стъмни, за да  гледат филми на ужасите и да си разказват страшни истории.И всичко това на метри от морето...

И понеже заговорихме за хубави неща не мога да пропусна да попитам, как изглежда един щастлив ден за Тони.

„Събуждам се най-рано към 12", казва тя и веднага добавя, че се шегува. Няма определен начин, по които да премине денят и за да е щастлива, но е най-важно любимите и хора и да са част  от него.

Оставих най-хубавото за накрая. А именно, спечелването на титлата "Лейди България 2018". Записването и в конкурса става случайно. На рожден ден на приятел се запознава с жена, която и разказа какво представлява конкурсът и  предлага, Тони да участва. Бъдещата победителка обаче забравя за него. Малко преди самата датата обаче, случайно се вижда отново със същата дама и тя пак я пита дали ще участва. “Доста се чудих, но една сутрин просто се събудих и реших да се запиша.Реално взех решението в последния момент и нямах почти никакво време да се подготвя”, признава Антоанета.
Самият конкурс я привлеча с това, че е един от малкото, които акцентират не само на външната, но и на вътрешната красота на жената.На това колко е важно тя да бъде самостоятелна, да разчита на себе си и да е част от положителната промяна в обществото. Отговорност, в която трябва да се включат абсолютно всички, най-вече жените, които печелят корони и по някакъв начин са пример за подрастващите, добавя Тони. Конкурсът се занимава с благотворителни кампании, което го прави още по-стойностен за нея. Благотворителната кампания на "Лейди България 2018" е насочена към деца болни от церебрална парализа на възраст до 5 години. Те са от "Център за настаняване от семеен тип на деца с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа" гр.Перник.
“Може би реших да участвам не толкова заради предизвикателството, колкото заради хуманната идея на самия конкурс. Това е отговорът на въпроса който най-често ми задаваха - защо ти е да участваш”.
След този конкурс предстои друг в чужбина на който тя ще представя България.

Това е историята на една корона, спечелена от наше момиче, което обаче притежава не само красота, но и искрено желание да помага.Този факт я прави, не само поредната карасавица, а човек със стойност.И това не са само думи. Проследете действията на това момиче и ще видите неговото израстване.