Нямам намерение да споря с никого, защото имам неопровержимо доказателство. Представям Ви Златка Димитрова - мис Плеймейт 2009 и Плейгърл 2009, манекен, модел, майка и не на последно място човек - всеотдаен и с добро сърце! Злати не само се занимава с благотворителност и жертва време, средства и енергия, тя умее да увлича и убеждава хората, защото вярва в успеха на своите каузи. Време е да престанем да броим голите ѝ фотосесии (въпреки че ще говорим и за това), а да обърнем внимание на нейната състрадателност, борбеност и милосърдие.

Злати, разкажи ни за последната кауза по която работиш, моля!

- В края на 2018 година осинових една от каузите на фондация "Докосни щастието". Става дума за прекрасна дама, която също се казва Злати, а и е майка на две деца. След падане от втори етаж сяда в инвалидна количка и сега се бори с всички сили да бъде отново пълноценна жена, майка и съпруга. 

Каква точно е твоята ангажираност?

- Информирам се за всички стъпки в лечението й, използвам популярността си в социалните мрежи, за да набирам средства за нея, говорим си, споделяме си. Станах неин приятел, който винаги е насреща, за да я изслуша. 

Защо според теб държавата не се ангажира с лечението на такива пациенти?

- Държавата отсъства не само от здравеопазването, а и от много други проблемни зони на обществото ни. Станало е така, защото сме го допуснали. Нека не забравяме, че ние избираме кой и как да ни ръководи. Добре е, че  в отчаянието си не сме затворили напълно сърцата си и българите все още са милосърдни и помагат.

Хората са забравили, че парите спечелени от победата ти във ВИП брадър ти дари за младеж в нужда. Какво се случи с това момче?

- Да, аз спечелих шоуто през 2013 година. Тогава голямата награда беше автомобил, който продадох, а цялата сума дарих на Боби от София. Става дума за 33 000 лева, които бяха използвани за лечението му и борбата му да проходи. Знам, че Боби се подобрява, не се е отказал, чуваме се понякога, подкрепям го, но откакто съм майка, нямам достатъчно време да организирам благотворителни инициативи и събития. На по-късен етап обаче не е изключено отново да възобновя тази си дейност.

Сега си вече родител, промениха ли се приоритетите ти?

- Разбира се. Откакто съм родител, моят свят се върти най-вече около моя син Миро. Давам му цялото си време, но с добра организация успявам да си върша и всички останали задачи в професионален и личен план.

Освен на благотворителност на какво искаш да научиш сина си?

- На всички добродетели, на които са ме научили и моите родителите. Най-вече да е сърцат, честен и отговорен. 

Малко от нас знаят, че преди да се появиш в реалити формата ,,Бягство към победата” в Шоуто на Слави,  си работила в Гърция, като пиар на списание. Какво помниш от този период?

- Това е един чудесен и много шарен период от живота ми. Заминах за Гърция почти на майтап, хвърлих се с главата напред в нещо крайно непознато, но срещнах чудесни приятели и пазя страхотни спомени от пребиваването ми там. 

Нямаш притеснения от голотата и правиш първата си фотосесия за Плейбой на 18 години без знанието на майка си. Защо?

- Да, помня, че съобщих на майка ми, когото снимките вече бяха факт. Не съм имала притеснения от тялото си, защото аз от малка съм по подиумите. На 18 исках да направя нещо щуро, да вкарам адреналин в живота си и инцидентно реших да се снимам за "Плейбой", без изобщо да очаквам славата, която дойде след това.

Твой е своеобразният рекорд от 40 минути за заснемане на фотосесия за списание ,,Максим”? Как се съсредоточаваш за снимки, как се изключваш?

- Аз съм абсолютен професионалист. На снимки съм като войник. Нищо не е способно да ме разсее, чувствам се комфортно пред камера и мисля, че днес мога да подобря даже собствения си рекорд. 

Още ли мечтаеш да водиш рубрика при Гала?

- Не. С времето приоритетите се променят и човек намира нови неща, към които се стреми и му доставят удовлетворение.

Продължава ли приятелството ти с Кристина Патрашкова, която първо те обвини в невежество и нарече България родината на Златките?

- Да, продължава, но се виждаме все по-рядко. Моят график е пълен, тя също е безкрайно ангажиран човек, когато имаме възможност, се чуваме. 

Поддържаш перфектната си форма с много тежки тренировки. Скоро по форумите се коментираше, че си отслабнала болезнено и залиташ към анорексия. Има ли истина в това?

- Разбира се, че не. Факт е, че стопих доста килограми, но по абсолютно здравословен път. Анорексията при спортисти като мен е нещо несрещано, тъй като тренировките вървят в комбинация с храна. Не гладуването, а балансираното хранене са 50 % от добрата фигура.    

Винаги си усмихната и готова да помогнеш, или поговориш с някого, а обичаш ли да си сама? Имаш ли време за това?

- Откакто съм майка, всяка свободна от работа минута е посветена на сина ми. Дори във фитнеса често не съм сама, защото го взимам със себе си. Когато обаче имам такива моменти, ги запълвам с почивка и любима музика. 

Какво те натъжава?

- Какво ли не. Аз съм безкрайно чувствителен човек и всичко драматично, което видя, минава директно през сърцето ми. Натъжават ме най-вече тежките човешки съдби и липсата на справедливост в много ситуации.

С какво искаш да те споменават?

- Щастливка съм, че почти винаги ме споменават с добро. В крайна сметка обаче важна ми е само оценката на близките ми хора.

Най- красивите жени са от Бургас, нали?  Злати е още обаятелна, с ведра усмивка и тяло на морска сирена. Бургазлии я обожаваме и обичаме. Тя е нашето олицетворение за физическа и душевна красота; гордост, доброта; финес; аристократизъм и артистичност. Тя не просто Черната Златка, тя е НАШАТА ЗЛАТКА!

Нели Арнаудова ни среща с интересни личности основно в рубриката „Бургазлии зад граница“. Самата тя е бургазлийка, която е избрала живота зад граница. Живее със семейството си в Бристол, Англия. Пише стихове, разкази и други забавни и не толкова неща в няколко сайта.

 

Снимки: Личен архив