Мехмед Хасан Хамид е на 40 години. Родом е от руенското село Планиница. Преди дни бе избран за областен председател на ДПС. В момента Хамид работи като зам.-кмет в община Руен. Два мандата е бил кмет на родното си село и лидер на младежката структура на ДПС-Бургас. Семеен, с две деца. Интервю на Грамофона нюз

От колко години сте в структурите на партията и как решихте да се присъедините към редиците на Движението за права и свободи?

Когато бях студент ме избраха за общински председател на младежката структура в Бургас и така започна политическият ми път. От 2010 до 2014 година прекъснах за кратко, защото бях в чужбина. През 2015 г. отново се прибрах и ме избраха за кмет на село Планиница.

В ДПС съм заради основната кауза, а именно да помагаме на хората. Затова се кандидатирах и за кмет на родното ми село, за да сме полезни на хората. И мисля, че успяхме! В Планиница почти не остана нещо, което да не е направено.

Защо се кандидатирахте за областен председател?

Всички представители на общинските структури в региона ме познават, а и е хубаво човек да надгражда опита си и така да върви напред и нагоре.

Кои са приоритетите Ви, по които ще работите като областен председател?

Летвата в момента е много висока вдигната от предходния и дългогодишен областен председател г-н Ахмед Мехмед. Както всички знаят в Народното събрание имаме избрани трима народни представители от област Бургас. Ще припомня и че на изборите през миналата година успяхме да си върнем община Сунгурларе.

Много се радваме на доброто предстaвяне на местния вот и в община Руен. Всички общински структури са мобилизирани и имам тяхното уверение, че ще продължим да работим изключително добре, както досега. Дори повече! Екипната работа винаги води до по-добри резултати.

Всички усилия насочваме към предстоящите европейски избори. Доволни сме много от местните избори, защото навсякъде имаме избрани както кметове на населени места, така и много общински съветници.

Макар вече да не сте кмет, продължават ли да хора да ви търсят хора по различни казуси?

Хората знаят, че съм на по-високо ниво и търсят още по-голяма подкрепа от мен.

Какво обичате да правите в свободното време?

Предвид натовареността ми покрай структурите в областта и община Руен, почти не ми остава свободно време. Обичам много да играя футбол, но преди две години скъсах ахилесово сухожилие, претърпях операция и приключих със спорта.