Родена е на четвърти март 1983 година. Омъжена е и има дъщеря Иванина на 14 години. Точно от такава възраст я познавам, защото е съученичка на дъщеря ни. Техният клас бяха готини хлапета, естествено, че правиха всички непозволени щуротии за тийнеджърите, кой не ги е правил, но по - умерено, защото бяха и си останаха приятели с родителите си.

Нинка, както си я знаем ние, е същото очарователно, усмихнато и добричко, но вече пораснало момиче. Знаех, че рисува много хубаво, че изработва красиви неща, но не знаех, че е актриса. Разбрах го случайно. Оглеждах се за бургаска театрална група, когато видях нейна снимка. ,,Ти какво общо имаш с Талантино”? - я попитах, а тя ми отвърна сериозно: ,,Ми аз съм Талантино”.

През лятото успях да се запозная с всички тях и трябва да Ви споделя, че заразата Талантино е всеобща. Но днес ще си говорим с Николина Петрова( МАНГИ)

Привет, Нинка! Искам да започнем с: Има ли талантливи хора в рода ти?

- Здравей, Нели! Радвам се, че попаднах в твоята рубрика. Да има, баба ми и дядо ми по бащина линия бяха интересни хора. Баба беше много артистична, даже на времето е започнала в някаква самодейна трупа, но почти веднага се е отказала, защото дядо е бил против. Затова се изявяваше само когато се събираха да се забавляват. Те бяха сърцето на компанията, баба разказваше вицове (по-скоро ги изиграваше), а дядо пееше. Дядо умееше и да рисува, и да пише в рими. Баща ми петнадесет години е играл народни танци, а майка ми умее да рисува.

С толкова артистични роднини няма как талантът да те подмине. Мечтала ли си да станеш актриса? 

- Това беше голямата ми мечта. Исках да кандидатствам в НАТФИЗ, но Влади (тогава още мое гадже ), каза да избирам него, или София и аз направих своя избор, за който не съжалявам!

 Сънувала ли си голямата сцена? Разочарована ли си, когато се събудиш?

- Хиляди пъти съм сънувала голямата сцена. В никакъв случай не съм разочарована. Напротив, щастлива съм, защото сънят ми се сбъдна благодарение на Талантино и Станимир Карагьозов. За мен е чест да съм на сцената на Талантино!

Какво е усещането, когато застанеш пред публиката?

- Не мога да го опиша с думи, това е магия, която трябва да се изживее.

А когато чуеш аплодисментите? 

- Аз съм много емоционална. Когато пуснат осветлението в залата и видя щастливите лица на публиката и чуя аплодисментите, очите ми се пълнят. Плача от щастие!

Как попадна в Талантино?

- Преди три години братовчедка ми Пени Ставрева ме заведе в театрална школа Талантино ( много я обичам и съм ѝ благодарна). Тъкмо започваха да работят по "Полковникът и птиците" от Христо Бойчев и имаше свободна роля, която Станимир Карагьозов даде на мен. Ролята беше на циганка с име Мерал, което име не се споменава никъде в пиесата. Премиерата на "Полковникът и птиците" беше на 23.11.2015г. няма да в забравя никога, защото попаднах в магията на театъра. Оттогава аз съм Манги ( без значение каква ми е ролята). 

Какво е за теб Талантино?

- Талантино за мен е сбъдната мечта. Талантино е смисъл. Талантино е любов. Аз живея за дните в които имаме репетиции. 

Какво мислиш за Станимир Карагьозов- Човекът Талантино, който открива и създава звезди?

- Как да кажа какво мисля за една риба? Той самият е звезда, но скромничи, той е творец, той е пример, той е приятел ..... обичам го!

А за неговата половинка Боряна Стамболиева?

- Неговата половинка също много я обичам. Борето е обединителят на сцената. Завиждам ѝ за търпението. От нея лъха спокойствие. Не съм чула Боряна да повишава тон, освен в роля! Тя е фея, която не може да прави вълшебства, но прави чудеса !

 За колегите си?

- Разни хора, разни идеали. Всеки с характера си, всеки с неговите си лудости. Караме се, сърдим се, нормалните неща за едно семейство. И тях много ги обичам.

Със съпруга си Владо сте заедно вече 19 години. Той споделя ли твоята любов към театъра?

- Оооооооо. В началото си имахме дразги. Не беше съгласен, но аз бях желязна. Казах това не е в София - тук съм си и така вече три години идва на представления и се забавлява.

Как се запознахте?

- Странно! Запозна ни моя приятелка (Катя). Срещата беше заради друго момиче, но той си харесал мен и така в последствие си разменихме телефоните и започнахме да се срещаме.

Сигурно всички момичета са мечтали за него. Той е републикански шампион по културизъм, рус със сини очи. Кога се влюби в него?

- Владо е любовта на живота ми! (не стигнах до това заключение на първата среща). Аз даже не харесвах мъже с големи мускули! Външният вид казваше друго за него и не залагах големи надежди за връзка! Оказа се, че под тялото на Аполон се крие една нежна душа, която стигна до сърцето ми.

Да, той е републикански шампион по културизъм, носител е на купа Мечката (мемориален турнир по културизъм в памет на Георги Николов-Мечката) и е бил на Европейско първенство по културизъм в Швейцария. В нашето семейство не само аз съм талант! Владимир е много красив мъж и момичетата още мечтаят за него. 

Ревнуваш ли, или се гордееш, че ти си неговата избраница? 

- Горда съм, че точно аз съм неговата жена и много го ревнувам (ми много ми е хубав пък)

Разкажи ни повече за Владимир, моля? 

- Владо сега не се състезава, тренира леко за тонус и да поддържа добра фигура. Има голям фитнес център в съдружие с едно момче, подготвя състезатели, изготвя хранителни режими и тренировъчни програми. Хобито си го е превърнал в работа. Грижи се за мен и успява да угоди на всички прищевки на дъщеря ни Иванина. Отдаден е изцяло на работата си, но отвори ли се прозорче се отдава на нас и мога да се похваля, че това се случва все по- често. 

Имаш перфектна фигура. Ти спазваш ли някакъв режим?

- Благодаря! Аз не мисля, че фигурата ми е перфектна и за това се караме с Влади. Аз му се сърдя, че не ми прави забележки и не ме кара да тренирам, той казва че съм перфектна и нямам нужда и така мисля, че отговорих и на въпроса спазвам ли режим!

Присъствах на премиерата на „Глупаци“ на Нийл Саймън със специална покана. Бях много важна, забавлявах се и се смях неприлично. Може ли да се каже че Талантино е начин на живот? 

- Радвам се, че си се забавлявала. На 11 септември ще играем „Глупаци“ в Куклен театър Бургас и искам да поканя всички, които не са я гледали да заповядат. В омагьосаното село Кюленчиков е интересно! 

Да, Нели. Талантино е начин на живот - на моя живот. Талантино е моят втори дом и там е второто ми семейство!

Пожелавам на Николина Петрова здраве, на Талантино дълголетие, а на бургазлии ще кажа: Облечете си новите дрехи и идете на театър!

Нели Арнаудова е бургазлийка, която живее в Бристол. Тя е човекът, който радва читателите на Gramofona.com с невероятните истории на „Бургазлии зад граница“. Този път обаче ни среща талантливата МАНГИ от Талантино.