Инж. Гавазов, изминаха 6 месеца откакто станахте кмет на община Сунгурларе. Запознахте ли се вече основно с проблемите на местните хора и на тези от региона?

Да, и искам да уверя хората от община Сунгурларе, че от капиталовата програма се отделени средства за всички населени места, независимо от това дали те са малки, или големи.

Горе-долу вече се запознахме и с финансовото състояние на Общината. То е лошо, но се стремим с търсене на допълнителни приходи и намаляване на разходите,  да успяваме да се справим на този етап.

В рамките на първите 6 месеца от мандата подготвяме нови проекти, кандидатстваме по европейски програми. За тези 6 месеца подсигурихме около 20 милиона лева за строителната програма на община Сунгурларе.

Това е много сериозна инвестиция, откога не се е случвала подобна?

Никога не е имало такива инвестиции за общината до този момент. В тази връзка искам да отбележим, че до месец се очаква общината да се превърне в строителна площадка. Както вече казах в капиталовата програма и от средствата от националния бюджет има предвидени пари за всяко едно населено място.

Днес на сесията беше гласувана сумата от 40 000 лева за ремонт на читалището в Босилково, което е в много лошо състояние. Какви други ремонти предстоят?

До един месец започва изграждането на кръгово кръстовище на входа на Сунгурларе. Много зачестиха инцидентите там и изграждането му е крайно необходимо. То ще бъде направено  с цел както за безопасност за жителите на общината, така и за преминаващите оттук. Само преди седмица отново имаше катастрофа на входа на града, за щастие без сериозно пострадали.

Предстои ремонт на пътя от разклона на село Подвис до населеното място, както и основни ремонти на 8 улици по населени места. Скоро започва ремонтът и на детската градина в село Лозарево.

Лесопарк „Ичмята“ ще бъде обновен и това ще започне до един месец. Имаме обявена процедура за смяна на улично осветление, чакаме изпълнител. 

Какво има предвидено за децата на Сунгурларе?

За децата ще бъдат изградени 4 детски фитнес площадки в Сунгурларе. В тази връзка искам да напомня, че предстои 1 юни – имаме организирани мероприятия за най-малките деца, а на 2 юни ще има мегданско веселие, надпяване на лесопарк „Ичмята“.