Христина Секлемова е на 55 години, родена и израснала в Бургас. Магистър по икономика. Наследник е на един от най-големите тракийски родове в града. Никога не е работила държавна работа, а е в частния бизнес от зората на демокрацията. Собственик е на сватбена и парти агенция. Семейна с едно дете. Секлемова е един от новоизбраните общински съветници на Бургас от ПП Средна европейска класа /СЕК/. Блиц интервю на Грамофона нюз с Христина Секлемова

Г-жо Секлемова, официално сте един от 51-те общински съветници в новия местен парламент на Бургас. Кои ще са вашите лични приоритети в следващите четири години?

-  Моят личен приоритет по време на мандата в Общинския съвет е изпълнението на „Планът Бачийски”, за което заедно с колегите от Средна европейска класа работихме по време на предизборната кампания. Нееднократно съм казвала, че нашият бизнес е за млади хора, но тях ги няма.

Те избягаха. Младите избягаха за чужбина или за София. Няма какво да работят, няма икономика, няма хора. Бургас е град на артисти, певци, художници, но на изложбите все повече виждам възрастни хора. 

Преди време бяхте казала, че Бургас се нуждае от работещ бизнес, а не от табелки „най-добър град“. Кои ще са първите стъпки на групата на Средна европейска класа за разкриването на нови работни места в града?

-  Откриването на нови, работещи предприятия ще помогне на Бургас отново да бъде привлекателен за младите хора. Нужна е работа в тясно съдействие с университетите в града и създаване на нови атрактивни специалности, свързани с бизнеса. На мен като човек на бизнеса не ми харесва това, че все по-трудно става да намираме хора, с които да работим.

Каква опозиция ще бъдете в местния парламент?

-  Групата на Средната европейска класа  е трета сила в местният парламент. Надявам се в добро сътрудничество с останалите съветници да направим така, че градът ни да се изпълни с живот.