Ахмед Сюлейман е областен председател на ДПС за Бургас. Готова ли е партията с номинациите за народни представители и в какъв формат ще се яви Движението за права и свободи? Блиц интервю на Грамофона нюз.

Г-н Сюлейман, ясен ли е вече форматът, с който ще се явите на парламентарните избори?

Централният съвет на партията реши да се явим самостоятелно на парламентарните избори. Това решение е взето отдавна, а и през последните години не е обмислян друг вариант.

Готова ли е кандидат-депутатската листа за Бургаски регион, кои имена ще видим в нея и кой ще е водач?

Нямаме още одобрена листа. Според решенията на централния съвет проведохме разширени заседания във всички общини и имаме номинации за съответните кандидати. Те вече са изпратени в София и очакваме провеждане на консултации, на които да бъдат подредени самите листи. Имената ще бъдат ясни към края на месец февруари.

В публичното пространство вече се говори, че Делян Пеевски ще е водач на листата в Бургаска област. Можете ли да потвърдите тази информация?

Ще се въздържа от коментар, но наистина г-н Делян Пеевски има номинация от област Бургас. Във времето ще стане ясно дали той ще е водач, или не.

На какъв принцип ще бъдат избирани хората в листата?

Листата с кандидат-депутати от Бургаска област е много богата. В нея има ярки политически личности,  има и номинирани от гражданската квота. Ще видим специалисти в отделните области, заложили сме на присъствие на младежи, на опитни политици, специалисти, експерти.

Какво мислите за избори по време на пандемия?

Със сигурност ще ни бъде малко по-трудно. Нашите активисти и избиратели са свикнали на среща очи в очи, но след като обстоятелствата не позволяват, ще видим по какъв начин ще можем да достигнем до хората.