Медията, която не се издържа от никого, а екипът - изцяло от млади ентусиасти, постигна неочакван успех. Бургаската младежка телевизия стана на 3 години и наред с ограничения ресурс, от екипа споделят, че не се притесняват да задават адекватни и мотивирани въпроси на важните хора в Бургас. В БМТ работят ученици от гимназията за романски езици „Г.С.Раковски“.

Интревю на Gramofona.com с водещия на "bMT НОВИНИТЕ" Давид Сукнаров.

Давид, как дойде идеята да се направи младежка телевизия?

-  Идеята за създаването на телевизията ми дойде още преди 3 години. Спонтанно и без никакъв опит започнах да правя емисии новини. Изключително постни и без никакви репортажи. Просто текст! С течение на времето намерих още ентусиасти като мен, които желаят - просто ей така, да се занимават с телевизия. Постепенно започнах да натрупвам опит.

Как се научи да снимаш с камера и да монтираш? Кой е тв-учителят ти?

- Не съм се учил от никого. Гледам националните телевизии и се опитвам да адаптирам нещо ново от тях при нас. Постепенно задобрявахме все повече и повече и в последната година и половина можем да бъдем видени на почти всяко публично събитие в Бургас – пресконференции на политически сили, тежки наказателни дела в Съдебната палата, протести, спортни мероприятия, културни прояви, фестивали и редица други.

Зад нас не стои възрастен човек. Всичко правим сами- с ограничен ресурс и техника успешно пресъздаваме живи включвания в новинарските ни емисии, а репортажите са ни изчерпателни и професионално реализирани.

Как намери финансиране?

- Нашата медия не получава приходи. Към момента не сме търсили и рекламодатели, но ако някой иска да рекламира при нас, ще се радваме на възможността за съвместна работа.

Какво е да си телевизионен водещ?

- Това е нещо различно от заниманията типични за нашата възраст. Работата в медия и срещата ни с новините ни учат на истинския живот. Колкото е интересна, професията е и отговорна, защото ние информираме хората и много зависи по какъв начин ние им предаваме тази информация.

За какво мечтаеш?

- Това, което желая е един ден да работя в някоя голяма медия. Опитът, който трупам в "Бургаска младежка телевизия", със сигурност ще ми бъде от полза за в бъдеще. Много от връстниците ми желаят да напуснат България. Въпреки това обаче, към момента, аз съм категоричен, че ще остана в страната.