Михаил Хаджиянев е юрист и един от известните адвокати в Бургас. Има страхотно чувство за хумор и всекидневно под формата на шега успява да коментира изключително важни и злободневни теми. Всъщност в социалните мрежи той е Учителят Михаил Х., който огрява със светлината на мъдростта си хилядите свои последователки и последователи. За тях Той организира специални ивенти, на които и нашите любопитни репортерски души поискаха да присъстват.

Водени от желанието и ние да попием мъдри мисли и нови неща за живота, аз Мануела Янева и прекрасната ми млада колежка Женя Петкова, повече от всичко на света бяхме решени да се срещнем очи в очи с Учителят Михаил Х. Часовникът в редакцията „извика” гръмко: „Няма време” и твърдо убедени, че Светлината ще озари и нас, потеглихме щастливи към близкото кафене. А там с тайнствен поглед и широки рамене на удобен и голям диван ни посрещна Той. В първите няколко минути бяхме зашеметени от енергията Му. Като най-млада на масата, гледайки свръхлюбопитно към Учителят, го попитах:

Г-н Хаджиянев, коя е вашата зодия?

-  Котка! /Бел. ред. напълно сериозен/

Котка?! То няма такава зодия, Вие сега ли я измислихте?

-  Всички зодии са измислени, мили момичета! Разположението на звездите и планетите не оказват влияние на живота на хората. Който твърди обратното е или мошеник, или дълбоко объркан човек!

Г-н Хаджиянев, Вие сте един от идеолозите на Учението за „Могъщата Тройка”. Разкажетe ни повече за това?

-  Учението е създадено съвместно със забележителния Учител и Мой приятел Петър Генчев. Спонтанно, като Големия взрив се появи То и помете всички други лъжливи учения и религии, заедно с техните божества и гурута. Нормално беше да се появи единственото Истинско Учение. Къде? Разбира се, че в културния и енергиен център на света - град Бургас, а къде по-точно в Бургас, в неговото сърце - площад „Тройката”.

Мнозина ли са Вашите последователи?

-  Милиони хора следват Учението, може би защото това е жизнеутвърждаващо Учение. Учение, съобразено с нормалните желания на хората – мъже и жени. Нещо, което другите религии и учения не спазват, а отнемат свободата ни, като създават неестествени правила и канони, които тормозят и измъчват душите и телата ни.

А какво е по-особеното на Вашите Ученички и последователки?

-  Любопитен факт е, че Моите последователки са много красиви /Бел.ред. Учителят е повече от категоричен/. В началото си мислех, че е случаен ефект, но после се оказа, че красотата се привлича от мъдростта като красива нощна пеперуда към петромаксов фенер и е нормално за мъдрия мъж да бъде заобиколен от красиви жени.

Г-н Хаджиянев, не можем да не Ви попитаме от къде черпите вдъхновение за социално-политическите си постове във Фейсбук, които докарват до бяс едни хора, а до екстаз други?

-  Заобиколени сме от лицемерие, омраза и глупост. Борбата с тях не е лесна. Нужна е Мъдрост и Светлина, които е видно че притежавам и считам за нужно да разпръсна до Моите Последователи. Къде, ако не в могъщия Фейсбук.

Там не само Моите думи, но и дискусията под всеки Мой постинг, показват че това е може би най-високият възможен форум на размяна на идеи, мисли и съкровени чувства, които облагородяват човечеството и го издигат нагоре или поне ни карат да се усмихваме. /Бел. ред.  след тези мисли и ние вече се чувстваме една идея по-мъдри/

Винаги сте призовавал за едно балансирано отношение към домашните животни и по специално котките. Какво бихте казали и по тази тема?

-  Учудвал съм се и често изказвам своето възмущение от това, как възрастни хора се вдетиняват и започват да се превземат и глезят, като стане дума за котки. То не са умалителни имена, то не са снимки, то не са отношения като към родни деца. Смешно е, дори и жалко. По-сдържано, по-зряло трябва да се отнася човек с тези неща. Котката е домашно животно и нищо повече. Ето нашето семейство си взе коте на име Бенджамин и наскоро  слънчицето ни навърши една годинка.

И е най-хубавото котенце на света, добричък и пухкав, с красива муцунка и умни очички. На татко най-хубавото малко момченце, на татко сладкия Бенджо Направил съм му дори няколко снимки и смятам, че ще имаме време заедно да ги разгледаме. /Бел. ред. в следващия час разглеждаме и се наслаждаваме на 600-те снимки на котето Бенджамин. Слушаме внимателно и коментарите за всяка една муцунка, която Бенджи е направил и разбираме, колко уникално коте е това/.

Г-н Хаджиянев, а бихте ли ни разказали за легендарната си рецепта за маринован чернокоп?

-  Не мога да скрия, че считам, че изобретената от Мен рецепта за маринован чернокоп е едно от най-големите достижения в човешката цивилизация. Тя е плод на дългогодишни експерименти в контролирана среда, прилагане на най-нови научни постижения и разбира се, много вдъхновение и талант.

Донесли сме лист и химикал, за да я запишем, ще ни я споделите ли?

-  За жалост тя е защитена на най-високо енергийно ниво и няма как да Ви я кажа, защото после трябва непременно да ви убия. Ако случайно я публикувате на Вашия сайт, трябва да издиря после един по един всичките Ви милион читатели и да убия и тях. Едно такова кръвопролитие, въпреки че би било необходимо за да бъде защитена съкровената тайна, е излишно.

Да, но човек все пак трябва да се докосне по някакъв начин до тази рецепта?

-  Само чрез опитване, мили момичета. /Бел.ред. изважда луксозен кожен тефтер и добавя имената ни, към един от най-желаните списъци/.

Мъдрост, след мъдрост, след мъдрост. Не мога да не Ви попитам, коя е книгата без която не можете?

-  Това е еротичната поезия на Моята прелестна млада последователка Елка Стоянова. Въпреки че стиховете, които са вдъхновени от мен, са забранени от цензурата в много страни по света, смея да кажа, че те ми действат много стимулиращо и ми помагат да съм винаги на най-високо ниво. Разбира се и модерните медикаменти също помагат.

Уважаеми г-н Хаджиянев, какъв бихте бил сега, ако не сте това, което сте в момента?

-  Мили момичета, това е лесен въпрос и отговорът също е ясен - журналист в електронния сайт Грамофона.ком.

Като един мъдър човек, моля дайте съвет за семейния живот и как да постъпим при избора на партньор?

-  Мили момичета, когато търсите мъж за семейство,не забравяйте, че освен женска хубост и ум, трябва да покажете, че ще сте грижовна към него и към бъдещите Ви деца и дом. Милионите години еволюция са утвърдили тази Ваша роля, биологически сте приспособени за тези действия, а и мъжът на подсъзнателно ниво търси това.

Когато търсите жена за семейство, мили момчета, не забравяйте, че освен мъжка хубост и ум, трябва да покажете и щедрост към нея. Милионите години еволюция са утвърдили тази Ваша роля, биологически сте приспособени да доставяте и да защитавате и жена си и дома си, а и жената на подсъзнателно ниво търси това. 

Колкото до семейния живот, много важно е безусловното доверие. Разбира се, подпомогнато от съвременната видеотехника,  проследяващи и подслушващи устройства и обикновено следене.

Г-н Хаджиянев, Вие сте човек, който помагате на хората и им давате съвети. Кажете ни моля, коя е най-добрата инвестиция?

-  Най-добрата инвестиция е грижата за здравето и образованието  - Вашето и на Вашите деца.  Веднага след това са недвижимите имоти. E, добре e да имате и някой лев на разположение. Не вярвайте на тези, които ви вземат парите, уж да ги управляват по-добре. Голяма е вероятността да ги изгубят от глупост, самоувереност или корист.  Пазете си парите и ги дръжте близо до вас, контролирайте ги само вие и бъдете крайно скептични към предложения за схеми, инвеститорски фондове и други мерниджейски финансови инструменти.

Къде обичате да се разхождате в любимия град?

-  Любимото ми място за разходка в любимия град, освен центъра на учението – площад  „Тройката”, е разбира се Булеварда. 

По улица „Богориди“ ли обичате да се разхождате, това ли имате предвид?

-  Не, от къде ви хрумна, такава щуротия! „Булеварда” за бургазлии е Морската градина. Никога улица „Богориди” не е наричана Булеварда.

Учителю, как бихте завършили днешният ивент?

-  Мили момичета, трябва да знаете, че животът е кратък, а смъртта сигурна. Няма по-ценно нещо от свободата, защото само свободни ще се наслаждавате на това удивително, пъстро и красиво приключение, което наричаме живот и е уви, доста кратко.  

Ама Вие, уважаеми Учителю, не вярвате ли в живота след смъртта?

-  Не, аз вярвам в живота преди смъртта. Горещо пожелавам да повярвате и Вие в него и да пиете с пълни шепи от неговата благодат.

 

В ивента въпросите зададоха и огряни от Светлината Му бяха Мануела Янева и Женя Петкова - вече Негови почитателки. Очаквайте още „Безценни минути...” и следете профила Му във Фейсбук.