Антон Коджабашев е общински съветник в Бургас. Председател е на областната структура на АБВ. Вчера официално бе номиниран за кандидат-депутат и водач на листата за изборите. Интервю на Gramofona.com с Коджабашев.

Г-н Коджабашев, всички общински структури в област Бургас ви номинираха за водач на листата за предсрочните парламентарни избори през март. Как приехте единодушието им?

-  Много благодаря на всички колеги от 11-те общини, в които имаме структури и на цялото областно ръководство за номинацията. Горд съм за доверието, което ми гласуваха. Ако вляза в парламента, ще направя много неща и за нашата организация, и за партия АБВ като цяло.

Днес лидерите на АБВ и Движение 21 подписаха коалиционно споразумение за изборите. Приключиха ли преговорите с движение „Гергьовден“?

-  Това че подписахме коалиционно споразумение с "Движение 21", без участието на "Гергьовден", не означава, че нещата са приключили. С партията се водят още разговори и има време до започване на предизборната кампания. Не е изключено и "Гергьовден" да бъдат в тази широка коалиция. Много е добре това, че подписахме с Татяна Дончева, защото тя е политик с висок рейтинг. Споразумението ще е от много голямо значение както за нас, така и за нея.

Разбрах, че новият лидер на АБВ Константин Проданов е дал много висока оценка на работата на структурите в областта.  Как постигате добрите успехи?

-  Отдавам всичко това на разума на всички наши членове, които са на ръководни постове в областното ръководство. При нас няма напрежение, нито интриги, както на много места. Ние работим заедно. Скоро започва първата голяма обиколка на председателя на АБВ Константин Проданов в страната. Той каза, че ще посети Бургас последен, защото тук структурата е безпроблемна.

Вашата прогноза на броя на народните представители, които ще влязат в парламента от Бургаски регион?

-  Излъчихме 14 мандата, а съм сигурен,  че ще имаме двама депутати. Структурата ще заработи с още по-голям ентусиазъм и на още по-големи обороти, защото реалността след обединението с Татяна Дончева, нараства много повече. Имаме нагласата в областта да имаме 12 000 гласа, което ще ни гарантира две места.

Готови ли сте за избори?

-  Абсолютно! Ние сме минали през всички избори като АБВ ще се явява за втори път на парламентарни. На предхоните бяхме сами, постигнахме над 4 % резултат и вкарахме 11 депутати. Този път мисля, че ще отидем далеч по -напред.

Много е рано още, но каква кампания очаквате?

-  От наша страна ще бъде доста толерантна. Аз лично, а и колегите ми не сме настроени да се занимаваме с компромати. Ние искаме да кажем на хората какво мислим да направим в едно бъдещо управление, отколкото да се занимаваме с това кой с кого спи или какво яде.