Ангел Рангелов е временно изпълняващ длъжността областен координатор за Бургас на „Републиканци за България”, чиито председател е Цветан Цветанов. Самостоятелно или в коалиция ще се явява партията на изборите през април? Готова ли е политическата сила за предизборна надпревара? Блиц интервю на Грамофона нюз

Г-н Рангелов, ясен ли е вече форматът, с който ще се явите на парламентарните избори?

Да, ПП „Републиканци за България” ще участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

Търсиха ли Ви други политически сили за съвместна коалиция?

Водени са разговори, които не доведоха до резултат. Продължаваме да следваме политиката на централата и решението винаги е било да се явим самостоятелно.

Готова ли е кандидат-депутатската листа за Бургаски регион, кои имена ще видим в нея и кой ще е водач?

Имената на водача на листата, както и кандидатите за депутати все още не са ясни. Мисля, че до десетина дни ще сме готови и ще обявим кой е първият в листата, както и нейното съдържание.

На какъв принцип ще бъдат избирани хората в листата?

В листата ще има имена на нови и чисти личности. Акцентът ще е върху хора, които не са се занимавали с политика и които искат чрез участието си на изборите, да направят някаква стъпка, за да подобрят живота в Бургаския регион. Посланията, които носим, са смяна на статуквото и алтернатива.

Партията има над 20 секторни политики, които са изготвени от експерти в различните обществени сфери. Те работят точно върху проблемите, които са в областта. Имаме пълна готовност да изкажем професионални становища от нашите експерти във всяка една обществена област.

Правихте ли вече вътрешни проучвания относно резултата на Републиканци за България и какво сочат те?

Да, и то не едно проучване. Тук ще си позволя да цитирам други колеги, които са давали интервюта. Те казват: „Републиканци за България ще влезе в следващия парламент и ще бъде незаобиколим фактор в политическия живот на страната.

В общественото пространство се говори, че г-н Цветан Цветанов от години е харесван политик в Бургаска област. Продължава ли това и днес?

Бих Ви поправил, че г-н Цветанов като политик е харесван не само в Бургаска област, но и в цялата страна. Името му в целия регион носи много позитивизъм. Той идва от хора от политическия живот, чиито пътища са се пресичали с тези на г-н Цветанов, без значение от партийната им окраска.

Впечатленията на хората от Бургаски регион за него са, че той е най-балансираният, най-трезвомислещият, най-големият парламентьор от групата. Това е впечатление и на структурата в Бургас, и в национален мащаб.

Какво мислите за избори в условия на пандемия?

Ние вече сме взели позиция по този въпрос и сме я афиширали. Въпросът е до колко управляващите ще вземат мерки и ще чуят позицията ни. Какво очакваме ние?  

Специално тук за региона очакваме отлив от една част от хората заради пандемията под формата на страх. В същото време очакваме този вот да бъде компенсиран от тези, които досега са се колебаели за кого да гласуват и на тези избори ще отидат до урните и осъзнато ще ни подкрепят.

В оставащо ни време до изборите ще покажем на гласоподавателите, че си заслужава да дадат своя глас за “Републиканци за България”.