Интервю

Ма-ма-ма Мария! По две.

По случай празника ви срещаме с две интересни дами носещи името – Мария, а освен това и с еднаквата фамилия Василева. Едната е блогър, прекрасен поет, експерт по маркетинг и пътешественик, а другата е доброволец по душа, майка на две прекрасни деца и втори мандат кмет на едно от най-обичаните кътчета по Черноморието ни- Лозенец.

Мелине Бакърджиева: Радвам се, когато успявам да помогна на майка да преодолее проблема си

Да си майка на 3 деца в наши дни е смело и достойно за уважение решение. Дни преди старта на „Световната седмица на кърменето 2016“ в Бургас ви срещаме с една забележителна дама- Мелине Бакърджиева, която заедно с грижите около трите си деца, намира време да помага на околните. Мели, както я наричат всички, които я познават е първият в Бургас консултант по кърмене. Тя е човекът, който ежедневно и напълно безвъзмездно помага на много майки да преодолеят проблемите и предизвикателствата поставени от новата житейска роля. За работата като консултант по кърмене, за интересните събития, които предстоят в Бургас от 1 до 7 август и за други „майчини тревоги“ Мели отговаря с присъщите за нея позитивизъм и добронамереност.  

Киното като мечта и като мост към обединението

Един нов за културната програма на Бургас кинофестивал си поставя за задача да превърне морския град в средище на кинодейците и киноманите от България, Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Грузия, Армения и Турция. Събието се провежда от 22 до 28 Юли на лятна сцена „Охлюва“ и Културен център „Морско казино“ – Бургас. За киното, като мост между държавите от Черноморски регион, разговаряме с Емил Ованесов- фестивален директор на Първият международен кинофестивал Burgas International Film Fest (BIFF).  

Времето

02.07

19o - 28o
03.07

19o - 27o
04.07

16o - 26o
05.07

17o - 28o