Докладна записка за провеждане на фестивал за електронни спортове Е-Арена Бургас и даване нa съгласие за партньорство с Община Бургас е предложил общинския съветник от ГЕРБ Антон Берданков.

Фестивалът за електронни спортове се установи като традиционно събитие в Бургас, което беше проведено през 2017 г. и 2018 г. и определи града като дестинация за хората с интереси към компютърните игри, електронните спортове и иновативните технологии. Интересът към това събитие от жителите и гостите на Бургас е изключително голям, като през 2018 г. са регистрирани над 3 000 посетители. Събитието е изключително популярно и в интернет пространството, като публикуваните видео материалите в интернет мрежата са събрали над 220 000 гледания в онлайн стрийминг платформите към днешна дата.

Организаторите планират провеждане на трето издание на Е-Арена Бургас през месец декември 2019 г.

"Най-важната цел на фестивала „Е-Арена Бургас” е да обхване на едно място всички почитатели на гейминга, като броя на участниците е неограничен. Идеята на фестивала е да сближи хората посредством електронните спортове, които вече са неизменна част от социалния живот", пише Антон Берданков.