Всеки има своя индивидуален подход на игра – някои предпочитат сингъли, други предпочитат комбинации в права колонка, трети залагат на различни видове системи, а има и такива, които комбинират всички тези варианти. Има един единствен критерий, по който можем да съдим дали начина ни на игра е успешен - само и единствено ако стойността на печалбите е по-голяма от тази на загубите.

Ако обаче това не е така или пък искаме да проучим нови възможности и да разчупим стереотипа ни на игра, тогава заедно можем да разгледаме в тази статия някои от най-популярните системи на залагане. Също така, за да успяваме да монетизираме успешно, и в случай на нужда от помощник при прогнозирането на спортни събития, винаги можем да се обърнем към доказани експерти в областта, на които може да се разчита.

Подобни професионалисти са Прогнози.БГ, където редовно се предлагат безплатни предвиждания с високо ниво на успеваемост.

Съществуват множество системи за комбинация, които са приложими в различни ситуации или по желание на играещия. Ето и едни от най-разпространените сред тях:

Мартингейл – това е една от най-старите, най-използваните и със сигурна доказаност за успех система, стига да имаме достатъчно голяма банка. Тук се поставя залог на среща с коефициент близък до 2.00. Този коефициент би могъл да бъде и по-голям, но тогава риска също се увеличава. Мартингейл би могла много добре да се онагледи със залозите на рулетка на черно или червено. Избираме един от двата цвята и започваме да залагаме само на него, докато не излезе. При всяка загуба

удвояваме предишния залог, което в крайна сметка при познаване на фиша ще ни върне всички загубени до момента средства с известна печалба към тях. Големият минус на тази система е, че ако имаме множество поредни загуби ние не трябва да спираме да удвояваме залозите си, и следователно трябва да имаме достатъчно голяма банка за целта.    

Голиат – това е една доста сериозна система и е препоръчителна за по-сериозните фенове на залозите. Тук избираме 8 срещи с доколкото е възможно по-добри коефициенти и залагаме на множител х247. Тоест, ако сме решили да играем всяка една от възможните комбинации при Голиат с 1лв. общият залог трябва да бъде 247лв. Хубавото тук е, че дори при познаване само на 2 от тези 8 мача залогът ни няма да е губещ, но все пак много зависи от коефициента на познатите срещи. Ако обаче „сме на карък“ и познаем само една или не познаем нито една от срещите, загубата ни би била значителна.

Трикси – има някаква възможност за паралел между Голиат и Трикси, само че тази система е в доста по-малък мащаб. Тук се ограничаваме само до прогнозирането на изхода от 3 срещи. При залог на Трикси множителят е х4 – 10лв. залог на 3 мача = 40лв. общо. Целта ни е да познаем поне два от тези мачове, за да имаме печалба, като разбира се и техните коефициенти са от огромно значение.

За да изберем възможно най-подходящата система е добре просто да започнем от някъде, като Мартингейл е една доста подходяща отправна точка. Ако ви допада използването на системи – опитайте и други. Целта е да експериментираме, да се забавляваме и да припечелваме от това!